αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοια κρίση; Η Uber συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τις ήττες στο επικοινωνιακό κομμάτι

Ποια κρίση; Η Uber συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τις ήττες στο επικοινωνιακό κομμάτι

Είναι αλήθεια: Η Uber δεν περνά και την καλύτερη φάσης της. Πολλοί μάλιστα, έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν… ότι ίσως θα πρέπει να γίνει αλλαγή στη θέση του CEO και να απομακρυνθεί από εκεί ο Travis Kalanick. Φαίνεται όμως, ότι η εταιρία έχει εξελιχτεί σε ένα τόσο μεγάλο μέγεθος, που μπορεί να βγαίνει αλώβητη ακόμα και σε δύσκολες περιόδους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Bloomberg, η Uber όχι μόνο δεν έχει πληγεί, αλλά φαίνεται να έχει έντονα ανοδική τάση. Η συνολική αξία των κρατήσεων μέσω της πλατφόρμας, αυξήθηκε κατά 126% το 2016, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Φτάνοντας τα 20 δισ. δολάρια, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Φυσικά, η Uber συνεχίζει να «καίει» πολλά χρήματα, έτσι ώστε να καταφέρει να κρατηθεί σε τοπ επίπεδο και να αναπτυχθεί περισσότερο. Από την ίδρυση της το 2009 έχει ρίξει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια. Με την εταιρία να δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της 7 δισ. δολάρια, τα οποία στοχεύει να επενδύσει έτσι ώστε να κάνει τις επιχειρηματικές κινήσεις της.

Αυτή τη στιγμή, η αξία της Uber αποτιμάται στα 69 δισ. δολάρια, ωστόσο το 2016 κατέγραψε ζημιές ύψους 2,8 δισ. δολαρίων. Το brand έχει δραστηριότητα σε περίπου 75 χώρες. Να σημειωθεί επίσης, ότι στην ανάπτυξη που καταγράφει ο παρακάτω πίνακας, δεν συμπεριλαμβάνεται η αγορά της Κίνας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 5 =