αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοια είναι η Noval Property που μόλις απέκτησε τα River West και IKEA Κηφισού

Ποια είναι η Noval Property που μόλις απέκτησε τα River West και IKEA Κηφισού

Η Noval Property, θυγατρική της Viohalco στον τομέα των ακινήτων και του real estate, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συγχώνευσης δια απορροφήσεως της ΜΕΤΕΜ Α.Ε. Εμπόριον Μετάλλων και Επενδύσεις σε Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρία» (εφεξής καλουμένη «ΜΕΤΕΜ»).

Όπως αναφέρει το Bizness.gr, ως αποτέλεσμα της εν λόγω συγχώνευσης η Noval Property, ως καθολική διάδοχος της ΜΕΤΕΜ, καθίσταται αυτοδικαίως, από την 30η Οκτωβρίου 2020, ιδιοκτήτρια του συνόλου των ακινήτων της ΜΕΤΕΜ, ενώ η Noval Property υπεισέρχεται στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της METEM.

Συνεπεία της ως άνω συγχώνευσης, η Noval Property αποκτά την πλήρη κυριότητα του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ιkea στη Λεωφόρο Κηφισού (προηγουμένως η Noval Property ήταν κυρία ποσοστού 54,428% εξ’ αδιαιρέτου των ακινήτων αυτών).

Σημειώνεται ότι μέσω της συγχώνευσης, η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της Noval Property διαμορφώνεται πλέον στα 349,1 εκ. ευρώ pro forma με βάση τις αξίες των ακινήτων της 30.06.2020. Επικαιροποιημένες εκτιμήσεις των ακινήτων θα πραγματοποιηθούν στις 31.12.2020.

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 42 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των ακινήτων της pro forma με βάση τις αξίες της 30.06.2020 είναι 349,1 εκ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =