αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας;»: Γιατί ίσως χρειάζεται να πεις ψέμματα, αν σου γίνει αυτή η ερώτηση σε μια job interview

«Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας;»: Γιατί ίσως χρειάζεται να πεις ψέμματα, αν σου γίνει αυτή η ερώτηση σε μια job interview

Ακόμα κι αν η νέα δουλειά για την οποία έχεις εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν είναι η δουλειά των ονείρων σου, ο εργοδότης είναι πολύ πιθανό να θελήσει να μάθει, αν αυτή ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια που έχεις για την καριέρα σου. Μπορεί να σε ρωτήσει ευθέως: «Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας;».

Στο πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής «The Job Interview» του CNBC, όπου διάφοροι υποψήφιοι κάνουν συνεντεύξεις για αληθινές θέσεις, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στο γύρισμα της εκπομπής, φιλοξενήθηκε η περίπτωση των Justin Herrick και Adam Lowenstein. Συνιδιοκτήτες της Watershed Hospitality, οι οποίοι αναζητούσαν διευθυντή πωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η εταιρεία τους διαχειρίζεται μια σειρά από εστιατόρια και μπαρ.

Οι δύο επιχειρηματίες λοιπόν, έκαναν την σχετική ερώτηση στους υποψηφίους. Με μερικές απαντήσεις να τους εκπλήσσουν. «Από την ηλικία ίσως των 5 ετών, ήθελα να γίνω ένας αθλητικός ατζέντης», είπε ο υποψήφιος Jerry Maguire, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Όταν ο Lowenstein κατέστησε σαφές ότι ο ρόλος για τον οποίο διεξάγεται συνέντευξη δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, ο αιτών απάντησε με χαμόγελο: “Show me the money”.

Ο υποψήφιος συνέχισε να είναι… απόλυτα ειλικρινής. Εξήγησε ότι αυτό που ονειρεύεται είναι να γίνει αθλητικός ατζέντης και επιχειρηματίας, έτσι ώστε να μπορεί να «κάνει ότι θέλει». Απλά τώρα, στα 24 του, αναζητεί λίγη σταθερότητα. Ο υποψήφιος τελικά απορρίφθηκε.

Ενώ μια ειλικρινής απάντηση στην ερώτηση για την οποία συζητάμε, μπορεί να βοηθήσει έναν εργοδότη να βρει τον στο σωστό εργαζόμενο, από την άλλη μπορεί να σε πετάξει έξω από το «παιχνίδι» της διεκδίκησης της θέσης. Αν αυτά που θα πεις δεν ταιριάζουν με την εν λόγω θέση, τότε είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί κάποιος άλλος υποψήφιος.

Η best seller συγγραφέας και δημοσιογράφος του CNBC, Suzy Welch, είναι ξεκάθαρη: Ακόμα κι αν κάνεις συνέντευξη για μια θέση που δεν σε ενθουσιάζει, είναι καλύτερο να μην το γνωρίζει ο εργοδότης. «Πολλές φορές η δουλειά για την οποία διεξάγετε μια συνέντευξη δεν είναι η δουλειά των ονείρων σας, αλλά πρέπει να πείτε ότι είναι», τονίζει.

Η Welch προσθέτει ότι οι εργοδότες ενδιαφέρονται να προσλάβουν ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να εργαστούν για αυτούς. Άρα φρόντισε τα ενδιαφέρονται και τα όσα ονειρεύεσαι για την επαγγελματική σου διαδρομή, να εφάπτονται με κάποιον τρόπο, με την θέση την οποία διεκδικείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =