αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠληροφορίες για άνοιγμα της εστίασης την 1η Φεβρουαρίου

Πληροφορίες για άνοιγμα της εστίασης την 1η Φεβρουαρίου

Αύριο, Δευτέρα, όπως είναι γνωστό ανοίγει το λιανεμπόριο, μετά από μια μακρά περίοδο lockdown. Όπως έχουμε γράψει σε αναλυτικό άρθρο μας, ανοίγουν όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου. Oπως επίσης τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ. Δεν θα χρειάζεται ραντεβού σε οτι αφορά τα καταστήματα λιανικής, ωστόσο θα είναι απαραίτητο το SMS στο 13033 με την επιλογή 2. Η’ με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Φαίνεται όμως ότι ήδη ετοιμάζεται και το άνοιγμα της εστίασης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, αν δεν υπάρξει κάποια έκρηξη κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, τότε η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το ”πράσινο φως” για να γίνει το άνοιγμα της εστίασης- δηλαδή ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες- τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Ενώ παίζει και το σενάριο το άνοιγμα να γίνει το πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο έξω πελάτες (θα υπάρχουν θερμαντικά σώματα) μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, συγκεκριμένος αριθμός ανά τραπέζι, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο οικονομικό πεδίο, η κυβέρνηση βλέπει τα ταμεία να αδειάζουν από τις εκατοντάδες χιλιάδες αναστολές εργασίας και τα επιδόματα που δίνει, παράλληλα με την ”ασφυξία” των επιχειρηματιών εστίασης που αυτό είναι και το σημαντικότερο. Ο κλάδος ”σβήνει” και χιλιάδες ”λουκέτα” αναμένονται αν δεν ανοίξει το συντομότερο η αγορά. Έτσι, αν όπως είπαμε δεν υπάρξει κάποια έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, φαίνεται πως δρομολογείται το άνοιγμα της εστίασης.

Να σημειώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση κλειστά αναμένεται να παραμείνουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − six =