αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠλαίσιο: Πρόταση με στόχο τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο

Πλαίσιο: Πρόταση με στόχο τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Πλαίσιο προχώρησαν ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Γεράρδος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Γεράρδος, με στόχο τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο. Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή.

Οι Γιώργος και Κωνσταντίνος Γεράρδος κατέχουν συνολικά 18.142.713 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 82,18% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται αν συγκεντρωθεί πάνω από το 90% των μετοχών θα επιδιωχθεί η διαγραφή των μετοχών από το ταμπλό του ΧΑ.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε σήμερα στο ταμπλό του ΧΑ στα 3,15 ευρώ, με άνοδο 1,94%

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 22.12.2022, ο Γεώργιος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 66,71% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 15,47% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, (οι “Βασικοί Μέτοχοι”) υπέγραψαν συμφωνία μετόχων (η “Συμφωνία Μετόχων”), με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της Εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το Χ.Α.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Βασικοί Μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας, τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών τους. Αμφότεροι οι Βασικοί Μέτοχοι ανέλαβαν την υποχρέωση να ψηφίζουν με το σύνολο των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα για την υλοποίηση των ανωτέρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seventeen =