αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πλέον ο ηγέτης δεν πρέπει ‘να τα ξέρει όλα’»: Η Ελληνίδα Διευθύντρια της Google εξηγεί

«Πλέον ο ηγέτης δεν πρέπει ‘να τα ξέρει όλα’»: Η Ελληνίδα Διευθύντρια της Google εξηγεί

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστή η είδηση: Τον ρόλο της γενικής διεύθυνσης της Google για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανέλαβε η Πέγκυ Αντωνάκου, με έδρα την Αθήνα.

Σε νέα συνέντευξη της στην Καθημερινή, η ίδια λέει μερικά πράγματα που αξίζει να ακούσεις. «Ένας ηγέτης είναι όσο επιτυχημένος είναι η ομάδα του», λέει, «γιατί ο ηγέτης σήμερα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν κάποτε. Κάποτε τα ήξερε όλα, ήταν αυθεντία, ήταν απόμακρος, έπρεπε να είναι αλάνθαστος, αλώβητος· τώρα ο ηγέτης είναι αδύνατο να τα ξέρει όλα και είναι σημαντικό να νιώθει άνετα με αυτό, αλλά και με το ότι μπορεί να διοικεί ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από αυτόν σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Πρέπει να εμπνέει, να ενδυναμώνει, να στηρίζει αλλά και να προκαλεί την ομάδα να αξιοποιεί τις δικές της δυναμικές. Ίσως το πιο σημαντικό είναι συνεχώς να εξελίσσεται, γιατί ζούμε στην εποχή που τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα και η μάθηση είναι αέναη».

Η ίδια λέει ότι εδώ και λίγους μήνες που είναι στην εταιρεία «ανακαλύπτω με ενθουσιασμό το κομμάτι του digital advertising, που μου είναι καινούργιο, και μαθαίνω πολλά από την ομάδα μου, μια ομάδα έμπειρη και πολύ ορεξάτη. Το όραμά μου είναι ξεκάθαρο, η μεγαλύτερη πρόκληση και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη χαρά για μένα είναι τώρα να το πραγματοποιήσουμε». Ο τρίχρονος γιος της, από την άλλη, είναι περιχαρής που η μαμά του δουλεύει στο YouTube, που είναι από τα αγαπημένα του «παιχνίδια».

Για την Ελλάδα δηλώνει αισιόδοξη: «Οραματίζομαι μια Ελλάδα προηγμένη ψηφιακά, εξωστρεφή και καινοτόμα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να κάνουμε μεγάλα άλματα. Βρισκόμαστε σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που επενδύει σημαντικά στο ψηφιακό κομμάτι. Στη χώρα μας γίνονται ήδη σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πια κοινός τόπος πόσο κρίσιμο είναι να είμαστε παρόντες στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη και σε αυτή την προσπάθεια στέκομαι αρωγός».

Τι είναι όμως προσωπική επιτυχία; «Να μοιράζεσαι τις ευλογίες της ζωής σου, υλικά και μη αγαθά, εμπειρίες, ευκαιρίες, στιγμές, με όσο περισσότερους μπορείς, γνωστούς και άγνωστους. Να πέφτεις το βράδυ για ύπνο με ένα χαμόγελο στα χείλη όσο κουρασμένος κι αν είσαι, να αισθάνεσαι ότι αυτό στο οποίο αφιέρωσες τον χρόνο σου όλη την ημέρα έχει νόημα», λέει η ίδια.

Αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς, δεν εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο. Προσπαθεί να τελειώνει τη μέρα της με ένα ωραίο γεύμα με την οικογένειά της ή με φίλους, ενίοτε με ένα σινεμά ή ένα θέατρο, και την ξεκινά πάντα ετοιμάζοντας μαζί με τον γιο της το πρωινό του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 1 =