αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠιο κοντά οι Αζέροι στη ΔΕΣΦΑ- Υποχωρεί η ελληνική κυβέρνηση

Πιο κοντά οι Αζέροι στη ΔΕΣΦΑ- Υποχωρεί η ελληνική κυβέρνηση

Σε υποχώρηση στο θέμα του ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο της ζητούμενης συμβιβαστικής λύσης με τη Socar προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση, προχώρησε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Αυτό προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο στο οποίο προστέθηκε τεχνική διάταξη για τη ρύθμιση των ανακτήσιμων εσόδων του ΔΕΣΦΑ από επενδύσεις της περιόδου 2006-2015, που αποτέλεσε και την αιχμή της διατάραξης των σχέσεων με τους Αζέρους. Η υπαναχώρηση είναι αποτέλεσμα των σαφών προειδοποιήσεων της αζέρικης πλευράς και της αναμενόμενης (27 και 28/9) επίσκεψης του προέδρου της Socar Ροβνάκ Αμπτουλάγεφ στην Αθήνα και της συνάντησής του με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Η νέα διάταξη παραπέμπει στον κανονισμό τιμολόγησης του ΔΕΣΦΑ, που θα εκδώσει η ΡΑΕ την ερχόμενη εβδομάδα, για την κατανομή των ανακτήσιμων εσόδων του Διαχειριστή για επενδύσεις μεταξύ 2006-2015 από το 2017.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, έτσι αφήνεται παράθυρο για γρηγορότερη ανάκτηση και εμπροσθοβαρώς έναντι της 40ετίας, καθώς και ισόποσα, κάτι που προβλέπει η ρύθμιση Σκουρλέτη. Επίσης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερες αυξήσεις από το μεσοσταθμικό 23,2% που προβλέπει το σχέδιο που έδωσε σε διαβούλευση η ΡΑΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =