αρχικηVIRAL«Πιες νερό»: 4+1 συμβουλές για εσένα που δεν αντέχεις το πρωινό ξύπνημα

«Πιες νερό»: 4+1 συμβουλές για εσένα που δεν αντέχεις το πρωινό ξύπνημα

Ίσως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που σηκώνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία από το κρεβάτι τους το πρωί. Το θέμα είναι όμως ότι το πρωί καθορίζει το υπόλοιπο της ημέρας σου. Γι΄αυτό σκέψου λίγο τι προτιμάς, να είσαι μέσα στο άγχος προσπαθώντας να προλάβεις τα πάντα ή να απολαμβάνεις το πρωινό σου και κατ΄επέκταση και το υπόλοιπο της ημέρας σου;

Αν μισείς το πρωινό ξύπνημα, οι 5 συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να το απολαμβάνεις:

1.Προγραμμάτισε το πρωινό σου από την προηγούμενη νύχτα

Πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ, σκέψου γιατί σου είναι τόσο δύσκολο το πρωινό ξύπνημα και τι σου προκαλεί μεγαλύτερο άγχος. Τώρα σκέψου έναν τρόπο να μειώσεις τους στρεσογόνους παράγοντες. Μήπως χάνεις πολλή ώρα προσπαθώντας να σκεφτείς τι να φορέσεις; Βγάλε τα ρούχα σου από από το προηγούμενο βράδυ. Αναρωτιέσαι τι να φας για πρωινό; Γέμισε το ψυγείο σου με τρόφιμα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία, όπως για παράδειγμα φρούτα, γιαούρτι ή δημητριακά. Μην καταναλώνεις πολλή φαιά ουσία στο τι πρέπει να κάνεις το πρωί, αλλά στο τι πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα.

2. Χρησιμοποίησε το ξυπνητήρι σου, όχι το κινητό

Έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο National Academy of Sciences υποστηρίζει ότι αν ασχολείσαι με το κινητό σου πριν κοιμηθείς, επηρεάζεις αρνητικά τον ύπνο σου. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όχι μόνο αργείς να κοιμηθείς, αλλά και ότι επηρεάζεις τους κιρκάδιους ρυθμούς σου, μειώνεις την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου, μελατονίνης, τον REM ύπνο και δυσκολεύεις το πρωινό ξύπνημα.

Αντί για το κινητό λοιπόν, χρησιμοποίησε ένα ξυπνητήρι. Αυτό θα σε βοηθήσει να να μην κοιτάζεις το κινητό σου με το που ξυπνάς το πρωί. Ιδιαίτερα αν δεν είσαι πρωινός τύπος, ο πειρασμός να μείνεις στο κρεβάτι και να ασχοληθείς με το κινητό σου, είναι πολύ μεγάλος.

3. Πιες νερό

Μετά από ώρες ύπνου, σίγουρα ξυπνάς αφυδατωμένος. Επειδή ο εγκέφαλός σου χρειάζεται νερό για να δημιουργήσει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την ημέρα σου πιο δυναμικά.

4. Φτιάξε το κρεβάτι σου

Σίγουρα αισθάνεσαι έντονο στρες για να τα προλάβεις όλα το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι. Το να στρώσεις το κρεβάτι σου ίσως δεν είναι στη λίστα με τις πρωινές σου προτεραιότητες, ωστόσο έχει πολλά οφέλη και μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο αποδοτικός. Ένα στρωμένο κρεβάτι, συνεπάγεται καθαρό δωμάτιο αλλά και έναν καλύτερο ύπνο. Έρευνα του National Sleep Foundation υποστηρίζει ότι όσοι στρώνουν καθημερινά το κρεβάτι τους, κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.

5. Θυμήσου τους στόχους της ημέρας

Αν όλα τα προηγούμενα αποτύχουν σήκω από το κρεβάτι σου και υπενθύμισε στον εαυτό σου τους στόχους και τα όνειρά σου. Άνοιξε τα μάτια σου και σκέψου τι θέλεις να επιτύχεις σήμερα; Αυτό θα σε βοηθήσει να σηκώνεσαι πιο εύκολα από το κρεβάτι και να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά για να αντιμετωπίσεις ακόμα και τα πιο δύσκολα πρωινά.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 15 =