αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πες μου περισσότερα για αυτό»: 3+1 φράσεις που μπορούν να σε κάνουν αμέσως πιο συμπαθή

«Πες μου περισσότερα για αυτό»: 3+1 φράσεις που μπορούν να σε κάνουν αμέσως πιο συμπαθή

Το να είσαι συμπαθής στους άλλους, μπορεί να σε βοηθήσει σε διάφορες επαγγελματικές καταστάσεις- και όχι μόνο. Όπως λένε αρκετοί coaches και business γκουρού, οι άνθρωποι δεν θυμούνται αυτά που είπαμε, αλλά σίγουρα θυμούνται το πώς τους κάναμε να νιώσουν. Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 4 συγκεκριμένες φράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα στην άλλη πλευρά και να σε κάνουν αμέσως πιο συμπαθή.

Κάποιες από τις φράσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά (π.χ. σε μια Job interview), ενώ κάποιες άλλες ακόμα και στην καθημερινότητα σου με άτομα που έχεις συχνές επαφές.

1# Πως μπορώ να σε βοηθήσω; Στην χαοτική εποχή που ζούμε, όλοι χρειάζονται βοήθεια κάποια στιγμή. Μόλις δεις κάποιον να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, κάνε την κίνηση. Και ρώτα τον για το πως θα μπορούσες να τον βοηθήσεις. Θα τον κάνεις αμέσως να νιώσει καλύτερα- ακόμα κι αν δεν περίμενε την κίνηση σου. Και είναι πολύ πιθανό να σε βοηθήσει και αυτός στο μέλλον, όταν θα το έχεις ανάγκη.

2# Πιστεύω σε εσένα. Είναι 3 λέξεις που μπορούν να αποδειχτούν… μαγικές. Όταν κάποιος είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, πάντα έχει ανάγκη από ένα pushάρισμα. Με αυτή την απλή φράση μπορείς να του ανεβάσεις το ηθικό και να νιώσει ότι είσαι δίπλα του. Εσύ θα γίνεις πιο συμπαθής στον άλλο, ενώ παράλληλα θα τον βοηθήσεις να πάρει την απαιτούμενη ώθηση και να πετύχει τον στόχο που έχει μπροστά του.

3# Πες μου περισσότερα για αυτό. Το να είσαι καλός ακροατής είναι ένα σημαντικό skill. Το έχουμε ξανά πει. Εδώ μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις και πιο συμπαθής. Όταν κάνεις μια συζήτηση με κάποιον άκου περισσότερο από ότι μιλάς. Και βρες ευκαιρίες να του πεις: «Πες μου περισσότερα για αυτό». Δείχνοντας έτσι ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που σου λέει και θες να μάθεις ακόμα περισσότερα.

4# Νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις καλύτερα. Αυτό στην πραγματικότητα είναι μια κριτική προς τον άλλο. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε το εξής: Για να είσαι συμπαθής σε κάποιον, δεν χρειάζεται να είσαι… ψεύτικος. Μπορείς να κάνεις κριτική λοιπόν με ωραίο τρόπο. Και αυτή η φράση σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει. Με το «Νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις καλύτερα» λες στον άλλο ότι δεν είσαι ευχαριστημένος με κάποια συμπεριφορά του ή κάποιο αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα του δείχνεις ότι πιστεύεις στις δυνατότητες του και τον εμπιστεύεσαι. Ετσι εκείνος θα σε θυμάται θετικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =