αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πες μου για τις καλύτερες και τις χειρότερες ημέρες σου στη δουλειά»: Ένας CEO εξηγεί γιατί κάνει αυτή την ερώτηση στις job interviews

«Πες μου για τις καλύτερες και τις χειρότερες ημέρες σου στη δουλειά»: Ένας CEO εξηγεί γιατί κάνει αυτή την ερώτηση στις job interviews

Όταν πας σε μια job interview, είσαι προετοιμασμένος για να ακούσεις τις πιο κλασικές ερωτήσεις που γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Και έχεις έτοιμες τις βασικές απαντήσεις σου. Τι γίνεται όμως, όταν ο hiring manager αποφασίσει… να ξεφύγει από τα συνηθισμένα; Κάπως έτσι, ενεργεί ο Chris O’Neill, CEO της εταιρίας Evernote. Και ζητά από τους υποψηφίους να μοιραστούν τις καλύτερες και τις χειρότερες επαγγελματικές στιγμές τους, όπως λέει στο Entrepreneur.com.

«Πες μου για τις καλύτερες και τις χειρότερες ημέρες σου στη δουλειά», λέει ο Chris O’Neill σε κάθε υποψήφιο.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Οι απαντήσεις είναι πολύ αποκαλυπτικές. Οι απαντήσεις “Καλύτερης ημέρας” δείχνουν τι είναι αυτό που εμπνέει το εκάστοτε άτομο. Οι απαντήσεις “χειρότερης ημέρας” δείχνουν εάν ένα άτομο είναι παίκτης ομάδας- αν με την απάντηση του παίρνει ο ίδιος την ευθύνη για τα κακά αποτελέσματα ή όχι».

Οπότε, αν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, ίσως θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και μερικές καλές (και αληθινές) ιστορίες να πεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twelve =