αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠερνάς χρόνο μόνος; Εδώ είναι 6 εκπληκτικά πράγματα που θα σου συμβούν

Περνάς χρόνο μόνος; Εδώ είναι 6 εκπληκτικά πράγματα που θα σου συμβούν

Συνήθως, αντί να μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και γαλήνιοι, η έλλειψη άλλων ανθρώπων τριγύρω, μας προκαλεί συναισθήματα άγχους, μοναξιάς και εγκατάλειψης. Κι όμως, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο περνούν χρόνο μόνοι. Είναι μία από τις απλές συνήθειες που έχουν στη ζωή τους. Και αποκομίζουν σημαντικά οφέλη. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

Εδώ είναι 6 θετικά πράγματα που θα σου συμβούν αν περνά χρόνο μόνος.

Θα κάνεις δραστηριότητες που πραγματικά σου αρέσουν

Όταν είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από άλλα άτομα, οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχετε είναι αποτέλεσμα ομαδικής λήψης αποφάσεων. Αυτό σημαίνει ότι συχνά συμβιβάζεστε. Και δεν κάνετε αυτό που θα θέλατε να κάνετε, προς όφελος αυτού που η πλειοψηφία της ομάδας αποφασίζει ότι θα είναι πιο διασκεδαστικό. Όταν είστε μόνοι, επιλέγετε τη δραστηριότητα 100%. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ενασχόληση με ένα παλιό χόμπι, την ενασχόληση με ένα χόμπι που οι άλλοι μπορεί να θεωρούν περίεργο ή ανόητο, ή την εκμάθηση κάτι καινούργιου.

Όταν είσαι με ανθρώπους θα τους απολαμβάνεις περισσότερο

Όσο κι αν τους αγαπάμε, οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς μας μπορεί να είναι ενοχλητικοί μερικές φορές. Όταν βρισκόμαστε συνεχώς μαζί με τους ανθρώπους, οι μικρές τριβές μπορεί να είναι αρκετά σημαντικές. Το αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι ανόητοι καβγάδες και παρεξηγήσεις. Όταν αφιερώνετε χρόνο για να μείνετε μόνοι, θα εστιάσετε στα καλά πράγματα όταν οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι μαζί σας.

Δεν θα αναζητάς την αποδοχή των άλλων

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι που αντιπαθούν να είναι μόνοι έχουν την τάση να παίρνουν ένα σημαντικό μέρος της αυτοεκτίμησής τους από τους άλλους. Όταν είναι με άλλους, παίρνουν μια συναισθηματική ώθηση από τα κομπλιμέντα για την εμφάνισή τους, τον αριθμό των ανθρώπων που σταματούν και τους λένε ‘γεια’, ακόμη και τα άτομα που γελούν με τα αστεία τους. Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και είσαι αυτόνομος, τότε δεν θα αναζητάς την αποδοχή και την έγκριση των άλλων. Θα πηγάζει από μέσα σου.

Διάβασμα

Είναι δύσκολο να διαβάσεις όταν περιτριγυρίζεσαι συνεχώς από άλλους. Αυτό είναι κρίμα γιατί υπάρχουν λίγα πράγματα που κρατούν το μυαλό σας ευκρινές και υγιές τόσο αποτελεσματικά όσο το διάβασμα. Αντί να θεωρείτε τον χρόνο που περνάτε μόνοι σας ως κάτι που σας φοβίζει, προσπαθήστε να τον δείτε ως ευκαιρία για ανάγνωση, μάθηση και ανάπτυξη.

Οι φίλοι σου θα σε εκτιμήσουν περισσότερο

Ακριβώς όπως όταν περνάς χρόνο μόνος σε κάνει να εκτιμάς τους φίλους σου, έτσι και οι φίλοι σου όταν δεν σε βλέπουν κάθε ημέρα θα σε εκτιμήσουν τελικά περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που περνάτε με άλλους θα είναι, στο σύνολό του, πιο ευχάριστος και παραγωγικός.

Η τακτική… του Bill Gates για να αυξήσεις τη δημιουργικότητα σου

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, περνά μια ή δύο εβδομάδες τον χρόνο, μόνος μέσα σε μια καλύβα στο δάσος. Μια τέτοια εβδομάδα την ονομάζει «Think Week».

Ο Gates φτάνει με ελικόπτερο ή υδροπλάνο στην απομονωμένη καλύβα. Περνά τις ώρες του εκεί, διαβάζοντας μηνύματα από εργαζομένους της Microsoft, τα οποία αφορούν νέες καινοτομίες ή πιθανές επενδύσεις. Το κάνει μάλιστα τόσο έντονα, που φτάνει να διαβάζει ως και 18 ώρες την ημέρα. Αυτή είναι μια σπουδαία τακτική του Bill Gates. H δουλειά που έκανε κατά τις solo εβδομάδες στο παρελθόν, οδήγησαν την Microsoft στο να δημιουργήσει τον Internet Explorer το 1995. Και άλλα διάσημα projects που είδαμε ανά τα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι άβολα «συμπτώματα» που δείχνουν ότι είσαι στον σωστό δρόμο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + ten =