αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠερίπου 50 startups θα είναι οι πρώτες που θα μπουν στο Elevate Greece

Περίπου 50 startups θα είναι οι πρώτες που θα μπουν στο Elevate Greece

Στις περίπου 500, ανέρχεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλλει έως αυτή τη στιγμή αίτηση για να ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, γνωστότερο ως Elevate Greece. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το τρέχον έτος λήγει στις 31/12, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Euro2day.gr, στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του πρώτου «πακέτου» επιχειρήσεων (πάνω από 50) οι οποίες θα ενταχθούν στο Μητρώο και θα λάβουν την επίσημη «σφραγίδα» χαρακτηρισμού τους, ως νεοφυείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα κατά τις ίδιες πηγές, «τρέχει» και η διαδικασία σχεδιασμού ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος το οποίο θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις που θα είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο. Στόχος των συναρμόδιων υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Χρίστου Δήμα (αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας) και Γιάννη Τσακίρη (αρμόδιος για το ΕΣΠΑ) είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να ενεργοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Πέραν όμως από τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση στο Elevate Greece, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός που βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής της νομικής μορφής, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να καταγραφεί μια επιχείρηση ως νεοφυής, θα πρέπει να έχει τη νομική μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, της πολυπρόσωπης ΕΠΕ ή της πολυπρόσωπης ΙΚΕ.

Οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω του συνδέσμου elevategreece.gov.gr και η προθεσμία, ειδικά για το 2020, θα είναι ανοικτή μέχρι το τέλος του έτους. Από το 2021, οι αιτήσεις προβλέπεται να υποβάλλονται σε τρεις κύκλους: 01/01 με 30/03, 01/05 με 30/07 και 01/09 με 30/11.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =