αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠερίπου ίδια κεφάλαια, αλλά σε λιγότερες startups: Πως «έπαιξαν» οι επενδυτές το πρώτο 9μηνο του 2020

Περίπου ίδια κεφάλαια, αλλά σε λιγότερες startups: Πως «έπαιξαν» οι επενδυτές το πρώτο 9μηνο του 2020

Μπορεί ο Covid-19 να έχει κάνει έντονη… την παρουσία του στην Ελλάδα το 2020, αλλά οι business διεργασίες συνεχίστηκαν στο startup πεδίο. Με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του Found.ation που δημοσιεύει η Καθημερινή, το εννεάμηνο του 2020 συνεπενδύθηκαν (τόσο από 6 επενδυτικά κεφάλαια του Equifund –Metavallon VC, Velocity.Partners, Marathon Venture Capital, Big Pi Ventures, VentureFriends, Uni.Fund– όσο και από ιδιώτες επενδυτές που συμμετείχαν σε επενδυτικούς γύρους χρηματοδοτήσεων μαζί με το Equifund) τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ σε 23 εταιρείες.

Αντίθετα, πέρυσι, το ποσό αυτό είχε ανέλθει, κατά το ίδιο διάστημα, στα 80 εκατ. ευρώ και αφορούσε περίπου 40 εταιρείες. Δηλαδή, από τα στοιχεία προκύπτει ότι φέτος έχουν επενδυθεί σχεδόν τα ίδια ποσά στις μισές εταιρείες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Found.ation, εάν σε αυτά τα ποσά συνυπολογιστούν και επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες που προέρχονται αποκλειστικά από επενδυτές εκτός Equifund, τότε το σύνολο των επενδύσεων ανέρχεται το εννεάμηνο περίπου στα 120 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, όλη την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε πέρυσι το Found.ation σε συνεργασία με το ΕΙΤ Digital και την υποστήριξη του Velocity.Partners, είχαν καταγραφεί επενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =