αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠερίεργο τοπίο από Δευτέρα: Καταστήματα μασάζ, πιλάτες και personal training ετοιμάζονται να ανοίξουν παράνομα

Περίεργο τοπίο από Δευτέρα: Καταστήματα μασάζ, πιλάτες και personal training ετοιμάζονται να ανοίξουν παράνομα

Ένα περίεργο τοπίο αναμένεται να δημιουργηθεί από τις 4 Μαΐου. Αρκετά είναι τα καταστήματα τα οποία ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα με βάση τις Κυβερνητικές οδηγίες, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν και κάποιοι επιχειρηματίες που ετοιμάζονται να ανοίξουν… παράνομα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Νίκος Παπαθανάσης, στη σημερινή ενημέρωση, τα καταστήματα μασάζ, πιλάτες και personal training δεν επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν. Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι θα ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξαιρούνται από το άνοιγμα σε αυτή τη φάση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του It’s Possible, υπάρχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα πεδία (μασάζ, πιλάτες και personal training) και ετοιμάζονται από την ερχόμενη Δευτέρα να ανοίξουν παράνομα. Με απλά λόγια, οι εργαζόμενοι θα βγουν σε αναστολή, θα πάρουν το προβλεπόμενο επίδομα από το κράτος, αλλά ταυτόχρονα θα εργάζονται για τον εργοδότη τους χωρίς αυτός να τους πληρώνει. Η εκάστοτε επιχείρηση θα φαίνεται «στα χαρτιά» ότι είναι σε αναστολή λειτουργίας, όμως στην πραγματικότητα θα δουλεύει κανονικά. Ένα «πονηρό» μοντέλο στο οποίο πήγαν άλλωστε και άλλες επιχειρήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όταν κάποιοι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν παράνομα υπό αυτό το καθεστώς, η απάντηση του εργοδότη είναι λίγο- πολύ: «’Η έρχεστε να δουλέψετε παράνομα ή από τον επόμενο μήνα απολύεστε».

Ο υφυπουργός πάντως προειδοποίησε ότι θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eleven =