αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαρουσιάστηκε η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα- Τι γνωρίζουμε για αυτή

Παρουσιάστηκε η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα- Τι γνωρίζουμε για αυτή

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα. Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό “νέφος” (cloud computing).

Όπως είπε ο κ.Σμιθ, “είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα”, τονίζοντας Πρόκειται για “τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα”. Υπογράμμισε ότι η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, για να επισημάνει: “Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις”.

Από την πλευρά του, κ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου όταν συναντήθηκαν στο Νταβός. Τώρα αποδεικνύεται ότι η ισχυρή βούληση της χώρας να προοδεύσει και η θέληση μιας υπερδύναμης της τεχνολογίας αποφέρει καρπούς. 

Χαρακτήρισε σημαντική την επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική συμφωνία. Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud και αυτό οδηγεί τη χώρα μας στον 21ο αιώνα. Η ίδρυση του data center από ένα τεχνολογικό κολοσσό αναβαθμίζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό. Δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια και θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης αλλά για μια κίνηση που έχει προστιθέμενη αξία. Σε βάθος χρόνου αυτή η προστιθέμενη αξία μπορεί να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο το σημαντικό είναι ότι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα μικρών και μεγάλων εταιρειών.

H συμφωνία για την υλοποίηση του project ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, όμως η πολλαπλασιαστική αξία της επένδυσης σε διάφορους τομείς της οικονομίας ανεβάζουν τον πήχη στο 1 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικά, η επένδυση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας με προοπτική ο αριθμός αυτός να φθάσεις τις 200 θέσεις από διάφορες ειδικότητες επιστημονικού προσωπικού, ενώ θα απαιτηθεί η χρήση τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων κτιρίων που θα αποτελεί το διασυνδεδεμένο κέντρο δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 7 =