αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαραιτήθηκε ξαφνικά ο CEO του Αστέρα Βουλιαγμένης

Παραιτήθηκε ξαφνικά ο CEO του Αστέρα Βουλιαγμένης

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Astir Palace Hotel Athens, στην οποία ανήκει το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, υπέβαλε ο Στέλιος Κουτσιβίτης δύο έτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economistas.gr, η παραίτηση του κ. Κουτσιβίτη αποτελεί προσωπική επιλογή, ενώ δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν κι άλλα στελέχη από την εταιρεία το προσεχές διάστημα.

Η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου από τον Αστέρα γεννά ερωτήματα, δεδομένου πως πραγματοποιείται μόλις τρεις μήνες μετά την επαναλειτουργία του πολυτελούς συγκροτήματος υπό τη διαχείριση του ομίλου Four Seasons.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Αστέρας άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των επενδύσεων των μετόχων της εταιρείας, οι οποίες ανήλθαν σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά οι μέτοχοι του εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αναμένεται να υλοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες θα υπερβούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από την ανακαίνιση των ξενοδοχείων «Αρίων», «Ναυσικά» και των bungalows, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί, το επενδυτικό πλάνο των μετόχων περιλαμβάνει την ανάπλαση της μαρίνας, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών και την ανάπλαση της παραλίας Astir Beach έως το 2020.

Το σύνολο της επένδυσης στον Αστέρα, συμπεριλαμβανομένου και του τιμήματος εξαγοράς της εταιρείας, ανέρχεται σε περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2016 έναντι 444 εκατομμυρίων ευρώ, από το επενδυτικό fund Jermyn Street Real Estate Fund, στο οποίο συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι μέτοχοι της Astir εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη της επένδυσης, δεδομένου πως η συναλλαγή είχε παγώσει για περίπου δύο έτη από το 2014 όταν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του Αστέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =