αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαραδοχή Λινού: Υπήρξε ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων- Ντρέπομαι που το λέω (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδοχή Λινού: Υπήρξε ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων- Ντρέπομαι που το λέω (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ανισότητα αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, με αφορμή το πλαφόν που ορίστηκε στην τιμή τους από την κυβέρνηση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε «πως και στα τεστ προστέθηκαν δύο πράγματα: Ανισότητα, γιατί τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι μπορούσαν να έχουν τα χρήματα, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, και ανακρίβεια».

Στη συνέχεια εξηγώντας τι εννοεί μιλώντας για ανακρίβεια είπε πως μετράμε τα κρούσματα «σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα και για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα». 

«Δεν με πείθει εμένα αν είχαν προβλήματα στα ένα ή στα δύο αρχεία. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να εκφράζουν όλο τον πληθυσμό, να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού», συνέχισε η Αθηνά Λινού.

«Ντρέπομαι που το λέω, είναι τρελό να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες για μελέτες πολιτικές και να μην έχουμε, αντίστοιχα, ένα δείγμα τη βδομάδα, δύο τη βδομάδα, για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =