αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Παρέθεσε μια έντονη προσωπική ιστορία»: 3 απλές τακτικές για να γίνεις πιο πιστικός σε μια συζήτηση

«Παρέθεσε μια έντονη προσωπική ιστορία»: 3 απλές τακτικές για να γίνεις πιο πιστικός σε μια συζήτηση

Δεν είναι πάντα εύκολο να πείσεις την άλλη πλευρά, κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η πειθώ αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία, όχι μόνο των πολιτικών και των πωλητών, αλλά κάθε ανθρώπου που ζητά την επιτυχία στη ζωή. Ναι, πολλές φορές όταν μιλάμε για την πειθώ, το μυαλό μας πάει στους πολιτικούς ή τους πωλητές, ωστόσο αν το σκεφτείς, το στοιχείο αυτό είναι κομβικό σε μια σειρά από επαγγέλματα.

Στόχος είναι να καταφέρεις να παραθέσεις την άποψη σου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να πείσεις τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που έχεις απέναντι σου. Και κάπως έτσι, θα κλείσεις ένα μεγάλο deal, θα πάρεις την αύξηση που τόσο θέλεις, θα πουλήσεις ένα προϊόν ή θα κάνεις μια εντυπωσιακή δημόσια ομιλία.

Τώρα θα δούμε 3 απλές τακτικές, για να γίνεις πιο πιστικός. Και μπορείς να τις εφαρμόσεις σε κάθε περίσταση.

1 | Στατιστικά στοιχεία και αριθμοί. Πολλές φορές, ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη, οι αριθμοί μπορούν να σε σώσουν. Είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν πιο δυνατή την άποψη σου. Και να εξουδετερώσουν την άποψη της άλλης πλευράς. Για να πετύχεις κάτι τέτοιο βέβαια, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πριν την όποια διαπραγμάτευση, και να έχεις μαζί σου τους αριθμούς που χρειάζεσαι.

2 | Λέξεις με συναισθηματική δύναμη. Πριν αναφερθήκαμε στην «ψυχρή» λογική. Αλλά αυτό δεν αρκεί κάποιες φορές. Οι λέξεις με συναισθηματική δύναμη μπορούν να αλλάξουν την εικόνα σας. Οι άνθρωποι δεν είναι ρομπότ! Για αυτό καλό είναι μια λογική συζήτηση να περιέχει και την ένταση του συναισθήματος, ώστε να σας μετατρέψει σε ένα συναρπαστικό συνομιλητή. Και να καταφέρεις να περάσεις το «μήνυμα» που θες στην άλλη πλευρά. Η επίκληση στο συναίσθημα, μπορεί να κάνει την διαφορά.

3 | Παρέθεσε μια έντονη προσωπική ιστορία. Βάλε τον εαυτό σου μέσα στην συζήτηση. Χρησιμοποίησε μια εμπειρία που έχεις ζήσει εσύ, και σχετίζεται με την συζήτηση. Έτσι θα δείξεις στην άλλη πλευρά ότι δεν μιλάς μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά. Και μάλιστα εφαρμόζεις αυτά που λες στην δική σου ζωή. Εδώ ουσιαστικά συνδυάζεις τα δύο παραπάνω points. Αφού από την μια θα παραθέσεις ένα χειροπιαστό παράδειγμα και ένα πραγματικό αποτέλεσμα έτσι όπως το έζησες, ενώ από την άλλη θα βάλεις και το ανθρώπινο στοιχείο στην συζήτηση. Και σίγουρα τα όσα λες θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seven =