αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠαράδοση προϊόντων μέσα σε λίγες ώρες από την Amazon. Ακόμα και όταν κοιμάσαι

Παράδοση προϊόντων μέσα σε λίγες ώρες από την Amazon. Ακόμα και όταν κοιμάσαι

Η Amazon θέλει να βελτιώσει τους χρόνους της αναφορικά με την αυθημερόν παράδοση των διαθέσιμων προϊόντων, μία διαδικασία που θα βοηθήσει και στη μείωση εκπομπών των ρύπων.

Οι χρήστες Amazon Prime ήδη απολαμβάνουν την ευελιξία των αυθημερόν παραδόσεων. Μάλιστα, αυτοί που κατοικούν στις περιοχές της Φιλαδέλφειας, Φοίνιξ, Ορλάντο και Ντάλλας, θα παραλαμβάνουν πλέον τα προϊόντα τους σε μόλις λίγες ώρες, όπως ανακοίνωσε η Amazon.

Σύμφωνα με τον γίγαντα του e-commerce, περισσότερα από 3 εκατομμύρια προϊόντα μπορούν να παραδοθούν την ίδια ημέρα στις παραπάνω πόλεις. Η Amazon μπορεί να παραδώσει δέματα ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμάσαι, επιλέγοντας παράδοση μεταξύ 4:30 τα ξημερώματα και 8 το πρωί.

Οι παραγγελίες θα αποστέλλονται από τοπικές αποθήκες όπου σύμφωνα με την Amazon, η ταχύτερη αποστολή τους θα βοηθήσει και στη μείωση των εκπομπών των ρύπων. Λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι πιο κοντά στους πελάτες, μειώνονται οι ανάγκες μεταφοράς μέσω αεροσκαφών ενώ παράλληλα μειώνεται και η απόσταση που πρέπει να ταξιδεύουν οι οδηγοί. Πέρυσι η Amazon, δεσμεύτηκε να μειώσει στο ελάχιστο τις εκπομπές άνθρακα στις μισές παραγγελίες έως και το 2030.

Βέβαια, το αν οι γρηγορότερες παραδόσεις βοηθήσουν περισσότερο το περιβάλλον ή τους καταναλωτές, είναι κάτι που θα συζητηθεί. Οι μικρότερες αποθήκες της Amazon θα χρειάζονται σίγουρα θέρμανση, ψύξη αλλά και ενέργεια, οπότε αυτά από μόνα τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες εκπομπές ρύπων. Το νέο μοντέλο αυθημερόν παράδοσης ίσως να προτρέψει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν πιο συχνές, μικρότερες παραγγελίες με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερα ταξίδια άρα και πάλι περισσότερες εκπομπές ρύπων.

Οι τοπικές αυτές αποθήκες της Amazon αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, αν και δεν φημίζεται για το εργασιακό της περιβάλλον. Περιβάλλον το οποίο μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο αν χρειαστεί υπάλληλοι να δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες για να παραδίδουν πακέτα στις 4:30 τα ξημερώματα.

Πηγή: insomnia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 6 =