αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Παγώνουν» για 3 μήνες οι πλειστηριασμοί κατοικιών στην Αττική

«Παγώνουν» για 3 μήνες οι πλειστηριασμοί κατοικιών στην Αττική

Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για τον νομό Αττικής συμφώνησαν το υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης με τους συμβολαιογράφους και τις τράπεζες.

Το υπ. Οικονομίας

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, σημειώνοντας ότι οι εν λόγω πλειστηριασμοί θα μετατεθούν για 2-3μήνες. Οπως διευκρίνισε το υπουργείο, κανονικά διενεργούνται οι πλειστηριασμοί στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και πλειστηριασμοί που δεν αφορούν σε τράπεζες αλλά είναι ιδιωτικοί, (π.χ. εταιρεία εναντίον άλλης εταιρείας ή εργαζόμενος εναντίον εταιρείας).

Για το θέμα εξέδωσε χθες ανακοίνωση και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ο οποίος αναφέρει ότι «λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, όσοι συνάδελφοι διενεργούν σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, πλειστηριασμούς των τραπεζών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την επισπεύδουσα τράπεζα και να λάβουν οδηγίες από τον επισπεύδοντα για την αναστολή των συγκεκριμένων πλειστηριασμών». Οπως διευκρινίζει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου «υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των τραπεζών και του Συλλόγου, για την αναστολή των πλειστηριασμών των τραπεζών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και μόνο. Στην υπόλοιπη περιφέρεια του Συλλόγου, η τυχόν αναστολή των πλειστηριασμών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με πρωτοβουλία της επισπεύδουσας τράπεζας». Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες έχουν ανακοινώσει μέσω της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών την αναστολή της διεξαγωγής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2018 για όσα δάνεια υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις και αφορούν τις πληγείσες περιοχές.

Οι τράπεζες

Για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν επίσημα ως πυρόπληκτα και γενικά ζημιωθέντα, από τις αρμόδιες αρχές, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών έχει ανακοινώσει ότι μετά αίτηση των δικαιούχων στα καταστήματα των ιδρυμάτων, οι τράπεζες έχουν αποφασίσει:

• Την υπό προϋποθέσεις πλήρη απαλλαγή των κληρονόμων των αποβιωσάντων από οφειλές αυτών που προέρχονται από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

• Την αναστολή πληρωμής δόσεων, για πιστωτικές κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κ.λπ.), για χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.

• Να παρέχουν χαμηλότοκα επισκευαστικά δάνεια, μακράς χρονικής διάρκειας αποπληρωμής προς αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πληγέντων.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 1 =