αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαγκόσμια πρωτιά για την ελληνική startup ORamaVR- Έχουν φτιάξει χειρουργείο εικονικής πραγματικότητας

Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική startup ORamaVR- Έχουν φτιάξει χειρουργείο εικονικής πραγματικότητας

Μια παγκόσμια πρωτιά απέσπασε η ελληνική startup ORamaVR. Συγκεκριμένα, πήρε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία “Best Societal Impact” σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στον κόσμο, την Augmented World Expo 2019 (AWE 2019) η οποία έλαβε χώρα στην Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια τον Μάιο 2019.

Για το συγκεκριμένο project σας είχαμε μιλήσει από τις αρχές του 2019 εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για μια εταιρία που έχει δημιουργήσει ένα χειρουργείο εικονικής πραγματικότητας. Έτσι ώστε να γίνεται η εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής. Στόχος να μειωθούν τα χειρουργικά λάθη, βελτιώνοντας την εκμάθηση των επεμβάσεων.

Η ORamaVR, βραβεύθηκε για το καινοτόμο λογισμικό εκπαίδευσης χειρουργών σε εικονική πραγματικότητα που έχει αναπτύξει ως το τεχνολογικό επίτευγμα με το μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική startup συμμετέχει στην έκθεση αυτή.

«Είναι μια ακόμη μεγάλη αναγνώριση για την ιατρική τεχνολογία εκπαίδευσης σε εικονική πραγματικότητα της ORamaVR. Ανάμεσα στις διακόσιες εταιρείες που συναγωνίστηκαν για τα βραβεία αυτά, νικητές σε άλλες κατηγορίες ήταν μεγαθήρια όπως η Facebook (Snap) και η Magic Leap. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια ελληνική εταιρεία να βρίσκεται τόσο ψηλά σε μια παγκόσμια κατάταξη υψηλής τεχνολογικής εμβέλειας.» δήλωσε ο καθηγητής Γιώργος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ORamaVR.

Συν-ιδρυτές της είναι ο καθ. Γιώργος Παπαγιαννάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ο καθ. Ελευθέριος Τσιρίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο καθ. Πάνος Τραχανιάς (Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =