αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠήρε το ΟΚ το Cambas Project. Φιλοδοξεί να γίνει ένα σύγχρονο hub γραφείων

Πήρε το ΟΚ το Cambas Project. Φιλοδοξεί να γίνει ένα σύγχρονο hub γραφείων

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, με πρόταση του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου, ενέκρινε, πριν από λίγες ημέρες, με πλειοψηφία (18 έναντι 9 ψήφων) τις προτάσεις, στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης, ύψους 6 εκατ. ευρώ, της εταιρείας του φορέα ανάπτυξης επι συνόλου επένδυσης προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ περίπου.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για έργα που θα πραγματοποιήσει η εισηγμένη, σε όλο τον Δήμο, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της επένδυσης, πλέον της ανακατασκευής του παλαιού εργοστασίου του Καμπά και του παλαιού εμπορευματικού σταθμού, τη δημιουργία οικολογικού αμπελώνα είκοσι πέντε στρεμμάτων και την δημιουργία κοινόχρηστου πρασίνου 157 στρεμμάτων για τους δημότες.

Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση-έχει οριστεί, κατά πληροφορίες, για την Παρασκευή 22 Ιουνίου- του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) με αντικείμενο τη διατύπωση γνωμοδότησής για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την πολεοδόμηση της περιοχής.

Κατά πληροφορίες, το ΚΕΣΥΠΟΘΑ αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως, κάτι που μένει να φανεί τις προσεχείς ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, το επόμενο βήμα του έργου, που μετρά 12 χρόνια γραφειοκρατίας, περιλαμβάνει την επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας του Προεδρικού Διατάγματος για τους όρους πολεοδόμησης του Cambas project. Στη συνέχεια, αφότου, δηλαδή, ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά διαβήματα, η έναρξη υλοποίησης του Cambas project θα αποτελέσει συνάρτηση των συνθηκών της αγοράς.

Hub γραφείων

Η ανάπτυξη φιλοδοξεί, να αποτελέσει γραφειακό hub υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό επιχειρηματικό, εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Το έργο θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο. Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + nine =