αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠήγαινε στο μπαρ: 3+1 ανορθόδοξα networking tips με σπουδαία αποτελέσματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πήγαινε στο μπαρ: 3+1 ανορθόδοξα networking tips με σπουδαία αποτελέσματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το έχουμε ξανά πει: Το networking παίζει σημαντικό ρόλο στον δρόμο προς την επιτυχία. Όποιος κι αν είναι ο μεγάλος στόχος σου. Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται μόνες τους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι πίσω από μια πόρτα που θα σου ανοίξει.

Μπορεί αρκετοί να αναλώνονται… στα networking events με σκοπό να δικτυωθούν, τώρα όμως θα δούμε πιο εναλλακτικούς τρόπους. Στην παρακάτω λίστα, θα δεις 4 ανορθόδοξους τρόπους για να κάνεις networking (τους έχω δοκιμάσει όλους). Είναι τρόποι λίγο πιο ασυνήθιστοι, ωστόσο μπορούν να σου φέρουν μεγάλα αποτελέσματα. Και να δημιουργήσεις βαθιές σχέσεις με τους σωστούς ανθρώπους στο πεδίο σου.

1 | Έχε μαζί σου επαγγελματικές κάρτες, αλλά μην τις βγάλεις αμέσως. Είναι ένα λάθος που κάνουν αρκετοί. Μόλις γνωρίζουν έναν άνθρωπο, μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δίνουν την κάρτα τους. Σκέψου το όμως: Πόσες φορές έχει τύχει να γυρίσεις από events με μια χούφτα κάρτες στην τσάντα σου, αλλά δεν θυμάσαι πιο πρόσωπο αντιστοιχεί στην κάθε μια; Γιατί πολύ απλά δεν έκανες ουσιαστικές συζητήσεις με το κάθε άτομο. Και η κάρτα είναι πιθανό να καταλήξει στα σκουπίδια. Κάνε πρώτα μια ουσιαστική συζήτηση με τον άνθρωπο που μόλις γνώρισες, και άσε την ανταλλαγή καρτών για πιο μετά. Προσωπικά, πολλές φορές δεν κουβαλάω καν επαγγελματικές κάρτες μαζί μου. Προτιμώ «σύνδεση» π.χ. με τα social media. Αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να το αντιγράψετε αυτό.

2 | Μην δείχνεις… υπερβολικό ενδιαφέρον. Ας το εξηγήσουμε. Υπάρχουν πολλοί που δείχνουν… απεγνωσμένοι για networking. Και συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι σου ζητούν κάποια χάρη μέσα στα 10 πρώτα λεπτά αφότου σε γνωρίσουν. Προσπάθησε όλη η διαδικασία να γινεται με πιο φυσικό τρόπο. Μην δείχνεις ότι είσαι ένας «μανιακός του networking». Και όταν πας σε ένα event, είναι ίσως καλύτερο να μην πιάνεις κουβέντα με 20 διαφορετικά άτομα. Μην είσαι αυτός που ψάχνει «για το οτιδήποτε».

3 | Πήγαινε στο μπαρ. Έχεις συνηθίσει να κάνεις networking σε business μέρη; Οκ, τώρα άσε το για λίγο στην άκρη. Και πήγαινε σε ένα μπαρ με το άτομο ή τα άτομα που σε ενδιαφέρουν. Ναι, καλά διάβασες. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι σε ένα τέτοιο μέρος μπορείς να κάνεις πιο χαλαρές συζητήσεις και να δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις. Δηλαδή αυτό ακριβώς που θες. Α και σίγουρα θα περάσεις καλύτερα, από το να βρίσκεσαι σε μια «ψυχρή» αίθουσα. Bonus: Εδώ υπάρχουν και οι ακόμα πιο τολμηροί, που λένε ότι μπορείς να γνωρίσεις κάποιον/α στο μπαρ. Κατευθείαν.

4 | Πήγαινε μόνος. Είναι πολύ πιθανό να πήγαινες σε όλα τα networking events και τις επαγγελματικές εκδηλώσεις, μαζί με φίλους. Σε βοηθά να καταπολεμάς την αμηχανία και να έχεις κάποιον να μιλάς. Αλλά εδώ είναι το Point: Παράλληλα σε περιορίζει. Γιατί να μιλήσεις σε όλη τη διάρκεια του event με κάποιον που ήδη γνωρίζεις; Πήγαινε καλύτερα μόνος. Και προσπάθησε να μιλήσεις με άτομα που δεν γνωρίζεις. Έτσι θα αποκτήσεις νέες επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + sixteen =