αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέσανε οι υπογραφές και «τρέχει» άμεσα: Τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμο το κέντρο καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη

Πέσανε οι υπογραφές και «τρέχει» άμεσα: Τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμο το κέντρο καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι τρέχει η επένδυση της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής του σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του τεχνολογικού κολοσσού, του δήμου και των υπουργείων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε ένα προνομιακό κλαμπ 15 έξυπνων πόλεων του πλανήτη όπως επισήμανε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως είπε, κέντρα καινοτομίας όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, λειτουργούν σήμερα μόνο σε άλλες 14 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Τορόντο, το Τόκιο, το Παρίσι, το Ντουμπάι και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το κέντρο θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουλίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Τη διαβεβαίωση ότι η Θεσσαλονίκη δεν επιλέχθηκε τυχαία για τη δημιουργία του Κέντρου, έδωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Τσιμπούκης, γενικός διευθυντής της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, επισημαίνοντας ότι η πόλη ξεχωρίζει για τις τεχνολογικές της επιδόσεις.

Έκανε λόγο για άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην e-συνταγογράφηση, αλλά και στην τηλεκπαίδευση : “μέσα σε μια εβδομάδα καταφέραμε να εγγραφούν (στο σύστημα τηλεκπαίδευσης) 1,3 εκατ. μαθητές και 15000 καθηγητές” σημείωσε.

Γνωστοποίησε ότι η Cisco απασχολεί παγκοσμίως 80.000 άτομα, έχει 60.000 συνεργάτες και πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο 55 δισ. ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, όπου έχει παρουσία από τον Ιανουάριο του 1998, απασχολεί 160 άτομα και το δίκτυο συνεργατών της αριθμεί περίπου διακόσιους.

Η επένδυση της Cisco στο κέντρο εκτιμάται σε 12 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη τετραετία και αφορά σε εξοπλισμό, δημιουργία λύσεων και πιλοτικών εγκαταστάσεων, αμοιβές προσωπικού και άλλα. To Kέντρο ήδη έχει αρχίσει να εξοπλίζεται στο κτήριο των Παλαιών Σφαγείων, που παραχώρησε στην εταιρεία ο Δήμος Θεσσαλονίκης για μια τετραετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο θα αναπτύσσει λύσεις για τις smart cities, την τηλεϊατρική, την τηλεκπαίδευση κτλ. Αρχικά θα εγκατασταθούν σε αυτό δύο startups, που θα παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις στην ηλεκτροκίνηση και στη χρήση της τεχνολογίας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + seventeen =