αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέρασε σε νέα χέρια η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα μετά από «μάχη» στον πλειστηριασμό

Πέρασε σε νέα χέρια η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα μετά από «μάχη» στον πλειστηριασμό

Μάχη δόθηκε ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι διεκδίκησαν την πολυτελή κατοικία του Δημήτρη Κοντομηνά σε προνομιακή θέση στην Ύδρα στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η βίλα τελικά πέρασε σε νέα χέρια με το ποσό της κατακύρωσης να κλείνει στα 2,761 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά περίπου 710.000 ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε οριστεί στα 2.055.000. Το σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο χτύπησε κανονικά σήμερα στις 10 το πρωί, όπως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο καθώς η προσπάθεια της κόρης του εκλιπόντος επιχειρηματία, Μαρίας να αναστείλει, έστω και την τελευταία στιγμή, τη διαδικασία έπεσε τελικά στο κενό. Να σημειωθεί ότι η Μαρία Κοντομηνά κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον της δικαιοσύνης, τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν.

Το τελευταίο διάστημα, περιουσιακά στοιχεία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας του είχε χτίσει ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων και ακινήτων έχουν βρεθεί στο ο μάτι του κυκλώνα, με πιο πρόσφατο τον πλειστηριασμό της συγκεκριμένης βίλας στην Ύδρα, ένα νησί το οποίο ο γνωστός επιχειρηματίας επισκεπτόταν αρκετά συχνά καθώς κατείχε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Ύδρα για την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας όταν έφυγε από την ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Η βίλα των τριών επιπέδων στο λιμάνι της Ύδρας 

Ο πλειστηριασμός, τον οποίο επίσπευδε η Eurobank, στρεφόταν εναντίον της εταιρείας Διευρωπαϊκή  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων, η οποία συστάθηκε το 1980 και στην οποία ανήκε η εν λόγω κατοικία. Πρόκειται για μια κατοικία, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα και “βλέπει” το λιμάνι της Ύδρας καθώς εντοπίζεται πάνω από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από ένα οικόπεδο επιφάνειας 363,14 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί μια πολυτελής οικία, η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει έξι κύρια δωμάτια και βοηθητικούς χώρους. Όπως επισημαίνεται, η βίλα είναι πολυτελώς ανακατασκευασμένη, έχει συνολική επιφάνεια 453,21 τ.μ. ενώ διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας και παρουσιάζει εύκολη πεζή πρόσβαση. Στο πρώτο επίπεδο, επιφάνειας 20,20 τ.μ. υπάρχει υδατοδεξαμενή. Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο έχει επεκταθεί αυθαίρετα, έχει τελική επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης 220,22 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη στάθμη κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους. Το τρίτο επίπεδο, επιφάνειας 227,74 τ.μ., παρουσιάζει υπέρβαση ύψους και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, έτερα δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο. Έχει δάπεδα ξυλείας, εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής ενώ για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός. Στην εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον εξωτερικά, η κατοικία βρίσκεται σε άριστο βαθμό συντήρησης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 2 =