αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να πετύχεις ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Πέντε tips για να πετύχεις ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Ζούμε σε μια εποχή που έχει γρήγορους ρυθμούς. Και ενώ όλοι τρέχουν για να προλάβουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, τελικά καταφέρνουν να «γκρεμίσουν» την προσωπική τους ζωή. Πολλές ώρες στη δουλειά, πολλά πιεστικά deadlines, στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.

Το πρόβλημα συνήθως δεν σταματά εκεί. Αφού ακόμα κι όταν φύγεις από το γραφείο, θα… συνεχίσεις τη δουλειά στο σπίτι. Κάνοντας κάποιο project ή απαντώντας σε emails. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 5 απλά tips έτσι ώστε να βελτιώσεις την κατάσταση. Και να πετύχεις μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

1- Διαχειρίσου τον χρόνο αποτελεσματικά: Κάνε τις δύσκολες εργασίες πρώτα. Μια φράση λέει ότι «αν φας έναν βάτραχο για πρωινό, οι πιθανότητες λένε ότι αυτό θα είναι το χειρότερο πράγμα που θα κάνεις όλη την ημέρα». Αν ολοκληρώσεις τις δύσκολες δουλειές, ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσεις όλα τα πράγματα που θες, στο τέλος της ημέρας θα είσαι ικανοποιημένος. Επίσης, μην ξεκινάς ποτέ, χωρίς να έχεις συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

2- Μην λες πάντα «ναι»: Η δέσμευση σου με την εργασία μπορεί να είναι αξιοθαύμαστη. Αν θέλεις όμως να έχεις μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα πρέπει να μάθεις να λες «όχι» και να τα εννοείς. Συχνά, θα πρέπει να πείτε «όχι» σε δουλειές που δεν αφορούν τη θέση σας. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις και το σεβασμό κάποιου, αφού το να κάνεις όλες τις εργασίες, χωρίς να πληρώνεσαι παραπάνω, μάλλον δεν είναι και μια καλή εικόνα σε βάθος χρόνου.

3- Βάλε προτεραιότητες: Στη δουλειά, πολλά πράγματα θα απετήσουν μερίδιο από το χρόνο σου. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα εσύ. Δες τι είναι πιο σημαντικό και στη συνέχεια μοίρασε τις υπόλοιπες εργασίες σε άλλους συνεργάτες.

4- Να είσαι υγιής και fit: Για να βγάλεις δύσκολα projects πρέπει να είσαι καλά στην υγεία σου. Όρισε τους στόχους υγείας, με τον ίδιο τρόπο που ορίζεις και τους επαγγελματικούς. Γυμνάσου συχνά. Θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργια. Επίσης, πολλοί επιχειρηματίες κάνουν το λάθος να εργάζονται μέχρι να καταρρεύσουν. Μην πας σε αυτόν τον δρόμο.

5- Ζήτα βοήθεια: Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια όταν την χρειάζεσαι. Ζήτα από συναδέλφους ή φίλους να σε βοηθήσουν. Μην είναι σαν έναν επιθετικό ποδοσφαιριστή που τρέχει μόνος. Όλοι χρειάζονται τους μέσους για να κερδίσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + ten =