αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να είσαι παραγωγικός ενώ ταξιδεύεις (και για να αξιοποιήσεις τον «κενό» χρόνο)

Πέντε tips για να είσαι παραγωγικός ενώ ταξιδεύεις (και για να αξιοποιήσεις τον «κενό» χρόνο)

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε την στιγμή που γίνεται, αλλά σε κάθε ταξίδι που κάνουμε υπάρχει «κενός» χρόνος. Και πιθανότατα δεν οφείλεται σε εμάς. Αλλά αυτός ο χρόνος υπάρχει. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η ώρα που περιμένεις την πτήση σου σε ένα αεροδρόμιο. ‘Η μπορεί να είναι ο χρόνος που περνάς πάνω σε ένα πλοίο. Και πως ξοδεύουμε αυτό τον χρόνο; Συνήθως… δεν κάνουμε τίποτα. ‘Η τουλάχιστον δεν κάνουμε κάτι παραγωγικό.

Τώρα θα δούμε πως μπορείς να είσαι παραγωγικός σε τέτοιες στιγμές κατά την διάρκεια των ταξιδιών σου. Και να πας την δουλειά σου ένα βήμα παρακάτω- ειδικά αν τρέχεις ένα δικό σου project ή είσαι freelancer.

1# Κάνε την «εύκολη» δουλειά. Περιμένεις την πτήση μέσα σε ένα αεροδρόμιο. ΟΚ, μάλλον δεν μπορείς να βγάλεις «στο πόδι» πολλά δύσκολα tasks. Αλλά μπορείς να ξεμπερδεύεις με τα εύκολα, για να έχεις χρόνο αργότερα. Απάντησε σε μερικά emails ή κάνε κάποια τηλέφωνα, για παράδειγμα.

2# Διάβασε. Ναι, είναι και αυτό κάτι παραγωγικό. Αν δεν θέλεις να δουλέψεις, μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να πάρεις νέες γνώσεις ή να μάθεις κάποια skills.

3# Διαφήμισε το brand σου. Μην ξεχνάς ότι στα αεροδρόμια, στα λιμάνια ή στα λόμπι ξενοδοχείων βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Κάποιοι από αυτούς είναι σίγουρα σε μια φάση αναμονής, σαν εσένα. Άνοιξε κουβέντα μαζί τους και μίλησε τους για το projet σου. Και, γιατί όχι, επέλεξε να φορέσεις ίσως και κάποιο μπλουζάκι που να το διαφημίζει.

4# Άσε το αεροδρόμιο. Αν έχεις μπροστά σου π.χ. 6 ώρες μέχρι την πτήση, δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάτσεις μέσα στο αεροδρόμιο. Αν έχει κοντινές περιοχές και πράγματα να επισκεφτείς, μη χάσεις την ευκαιρία να κάνεις μια βόλτα. Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα «καθαρίσεις» το μυαλό σου και θα είσαι πιο φρέσκος για την συνέχεια.

5# Προετοιμασία από πριν. Αν θέλεις να είσαι έτοιμος για τον «κενό» χρόνο, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί από πριν. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να θέλεις να δουλέψεις σε έναν χώρο, αλλά να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει WiFi και ότι δεν έχεις κατεβάσει το αρχείο που θέλεις στο laptop. Το κακό σενάριο περιλαμβάνει επίσης να μην έχεις μπαταρία στο laptop σου. Τσέκαρε τα από πριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + four =