αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να δουλέψεις ως digital nomad εντός της πόλης σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε tips για να δουλέψεις ως digital nomad εντός της πόλης σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, αν είσαι ο τύπος που δουλεύει από το laptop του, μάλλον ανοίγονται περισσότερες επιλογές μπροστά σου. Είναι πιο εύκολο να βγεις έξω (χωρίς να σε πιάσει βροχή και κρύο) και να πας να δουλέψεις από ένα cafe, έναν κατάλληλο κοινόχρηστο χώρο ή όπου αλλού θες. Ακόμα και από ένα παραλιακό μαγαζί- ίσως αυτό είναι το καλύτερο σενάριο.

Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, στο συγκεκριμένο μοντέλο βασίστηκε και το It’s Possible για την ανάπτυξη του. Όλα έγιναν -και συνεχίσουν να γίνονται- από ένα laptop. Το οποίο μπορείς να το πάρεις και να πας να δουλέψεις σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Μπορείς αν θες κάθε ημέρα να είσαι σε ένα διαφορετικό μέρος.

Τώρα θα δούμε λοιπόν 5 απλά tips, για όποιον θέλει να δουλέψει ως digital nomad εντός της πόλης του. Ναι, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας… σε άλλη χώρα. Μπορείς να είσαι ένας remote τύπος μέσα στην πόλη σου, όπου σίγουρα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη να ανακαλύψεις και στα οποία μπορείς να «αποβιβαστείς» για να δουλέψεις. Και είναι πολύ πιθανό, στα ίδια μέρη να γνωρίσεις και άλλους ανθρώπους που δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο.

1# Καλός εξοπλισμός. Είπαμε, δεν χρειάζεσαι πολλά για να το κάνεις. Αλλά πρέπει να έχεις τα βασικά. Ένα καλό laptop (ιδανικά να έχει και αξιοπρεπή μπαταρία- θα χρειαστεί). Και ένα καλό smartphone, σε βοηθητικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, ανάλογα την ειδικότητα σου, πρέπει να αναζητήσεις και τα σχετικά apps που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

2# Βρες τα κατάλληλα σημεία στην πόλη. Το ότι μπορείς να δουλέψεις remote, δεν σημαίνει ότι θα είσαι… παντού παραγωγικός. Μερικά μέρη δεν είναι κατάλληλα. Όπως π.χ. καφετέριες με έντονη φασαρία ή περιορισμένο χώρο. Βρες τα σημεία στην πόλη που είναι ιδανικά για εργασία. Ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά τέτοια μέρη. Φρόντισε επίσης να είναι σχετικά κοντά στην βάση σου. Δεν θες να κάνεις δρομολόγιο… 45 λεπτών για να πας μέχρι την τοποθεσία που θα δουλέψεις.

3# Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός. Άλλοι προτιμούν να ξυπνούν 8:00 το πρωί για να δουλέψουν, άλλοι επιλέγουν το απόγευμα. Αν είσαι freelancer, startupper ή επιχειρηματίας και θέλεις να δουλέψεις remote, πιθανότατα έχεις την επιλογή της ώρα. Το πότε θα δουλέψεις, δηλαδή, μέσα στην ημέρα. Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός, και στήσε κατάλληλα το πρόγραμμα σου.

4# Βρες παρέα. Μπορεί συνήθως οι digital νομάδες να ταξιδεύουν μόνοι- και δεν είναι κακό. Ωστόσο υπάρχει και ένα καλύτερο concept. Να δουλεύεις μαζί με κάποιον άλλο, ο οποίος να μπορεί επίσης να εργαστεί από το laptop του. Θα δεις ότι έτσι οι ώρες δουλειάς θα είναι πιο ενδιαφέρουσες. Και -γιατί όχι- μέσα από τις συζητήσεις σας μπορεί να προκύψουν και νέες ιδέες για το project σου.

5# Κάνε διαλείμματα. Με το μοντέλο που περιγράφουμε, είναι εύκολο… να παρασειρθείς. Και να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε ημέρα. Μην ξεχνάς ότι δεν έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου για να σου πει ότι «η βάρδια σου τελείωσε». Πρέπει να διαμορφώσεις λοιπόν μόνος σου το πρόγραμμα σου. Και να βάλεις μέσα σε αυτό διαλείμματα. Καθόρισε μερικές ώρες και ημέρες που θα είναι «κενές» από δουλειά, μέσα στην εβδομάδα. Σε εκείνες τις ημέρες μπορείς να βγεις από το σπίτι, αλλά χωρίς το laptop.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Underdog, μέχρι το Σταύρος Νιάρχος: 5 μέρη στην Αθήνα, στα οποία μπορείς να δουλέψεις με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − seven =