αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα σου: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Πέντε tips για να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα σου: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

«Δεν έχω χρόνο». Μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούμε, όταν κάποιος δεν θέλει να κάνει κάτι. Μια φράση που ακούμε συχνά και στην Ελλάδα. Αλλά η ημέρα έχει 24 ώρες για όλους. Τελικά, πως καταφέρνουν κάποιοι να κινούνται σωστά, την ίδια στιγμή που άλλοι λένε ότι… δεν προλαβαίνουν;

Η παρακάτω λίστα ίσως να σε βοηθήσει. Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Και μας παρέθεσε 5 απλά tips για να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα σου. Και να σταματήσεις να λες «δεν έχω χρόνο».

1# Αποδέξου ότι είναι μια δικαιολογία. Οι περισσότεροι δεν το δέχονται. Θεωρούν ότι όντως δεν έχουν χρόνο για να κάνουν όλα όσα θέλουν. «Συνήθως δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για να κάνεις το επόμενο βήμα. Θεωρείς τον εαυτό σου ανεπαρκή. Οπότε όλα αυτά μαζεύονται στο… ‘δεν έχω χρόνο’», τονίζει η Μαρία Μισύρη.

2# Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Αρκετοί γεμίζουν τον χρόνο του με πράγματα τα οποία δεν είναι σωστά επιλεγμένα. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Δεν ξέρουν ποια πραγματικότητα θέλουν να δημιουργήσουν. Βάζουν πολλά πράγματα μέσα στο πρόγραμμα τους, θεωρώντας ότι έτσι «δεν θα χάσουν καμία ευκαιρία». Όμως δεν γίνεται να τα κάνεις όλα.

3# Προτεραιότητες. Πρέπει να βάλεις στην λίστα σου αυτά που θες εσύ. Όχι αυτά που θέλουν… οι άλλοι για εσένα. Αυτό αφορά τόσο τους μεγάλους στόχους σου, όσο και τα «μικρά» πράγματα της καθημερινότητας. Δες ποιες δουλειές πρέπει να κάνεις σήμερα, ποιες αργότερα, και ποιες πρέπει να τις αναθέσεις σε άλλους.

4# Κάνε πράγματα με διαφορετικό τρόπο. «Αν πας κάθε πρωί στην δουλειά σου από έναν συγκεκριμένο δρόμο, και βλέπεις ότι έχει συνέχεια κίνηση, δοκίμασε να πας από άλλον», σημειώνει η Μ. Μισύρη. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά. Παρόλο που δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος. Δες τι κάνεις μέσα στην ημέρα σου, και αναζήτησε καλύτερες λύσεις.

5# Πάρε ρίσκα. Ακόμα κι αν πας από έναν άλλο δρόμο, όπως λέγαμε στο παραπάνω παράδειγμα, δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου. Πρέπει όμως να πάρεις το ρίσκο. «Το ρίσκο σε συνδυασμό με την πίστη, σε πάει πιο γρήγορα εκεί που θες», λέει η Μαρία Μισύρη. Αν νιώθεις ότι ο χρόνος δεν σου φτάνει, πρέπει να πάρεις μερικά ρίσκα. Είναι πολύ πιθανό να φτάσεις εκεί που θες. Αν δεν δοκιμάσεις να πας πιο γρήγορα, έχεις ήδη χάσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 10 =