αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να βρεις τα καλύτερα ταλέντα για την εταιρία ή την startup σου

Πέντε tips για να βρεις τα καλύτερα ταλέντα για την εταιρία ή την startup σου

Μπορεί σε μια χώρα όπως η Ελλάδα να υπάρχει μεγάλη μάζα ανέργων, άρα θεωρητικά μια εταιρία μπορεί να βρει εύκολα προσωπικό, ωστόσο τα πράγματα δεν ειναι πάντα έτσι. Αφού ακόμα και σε ένα τέτοιο σενάριο, βλέπουμε αρκετές επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να βρουν υπαλλήλους, είτε γιατί δεν ξέρουν που να ψάξουν, είτε γιατί θέλουν εξειδικευμένο προσωπικό που είναι δύσκολο να το βρεις.

Πρέπει να κινηθείς σωστά. Στην περισσότερες περιπτώσεις, η καλή οργάνωση μπορεί να κάνει την διαφορά. Το It’s Possible παραθέτει λοιπόν 5 απλά tips, για να βρεις τα κορυφαία ταλέντα για την εταιρία ή την startup σου.

1# Ακολούθα τους leaders στα social media. Βρες τους ανθρώπους που θεωρούνται γκουρού στο πεδίο τους. Και ακολούθα τους. Πολλές φορές, τα κορυφαία ταλέντα βρίσκονται κάπου τριγύρω τους.

2# Βγες έξω. Ναι, δεν αρκεί μόνο να είσαι μπροστά από ένα laptop. Πήγαινε σε events, σεμινάρια, ομιλίες και γνώρισε κόσμο. Κάπου εκεί, ίσως θα συναντήσεις και το ταλέντο που έψαχνες.

3# Linkedin σε πρώτο πλάνο. Εντάξει, αυτό ίσως είναι αυτονόητο, αλλά πρέπει να το πούμε. Το Linkedin είναι το Νο1 εργαλείο για να βρεις επαγγελματίες στην εποχή μας. Κάνε τις σωστές επαφές. Ενώ ακόμα και με μια αναζήτηση μπορείς να βρεις τα άτομα που θες.

4# Πήγαινε για καφέ. Πολλοί νομίζουν ότι οι επαγγελματικές γνωριμίες γίνονται μόνο σε καθαρά επαγγελματικούς χώρους. Λάθος. Μπορούν να γίνουν οπουδήποτε. Κανόνισε έναν καφέ με κάποιο άτομο που θες. ‘Η κάνε συναντήσεις με παρέες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσεις και νέα άτομα.

5# Scouting σε άλλες εταιρίες. Δες τον ανταγωνισμό και εστίασε στο ποια άτομα δουλεύουν εκεί. Για να είναι στην θέση που είναι, πιθανότατα κάνουν καλά την δουλειά τους. Τι θα έλεγες για μια… μεταγραφή; Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, ίσως θα χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =