αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα, χωρίς να χρειάζεσαι (σχεδόν) καθόλου αρχικό μπάτζετ

Πέντε online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα, χωρίς να χρειάζεσαι (σχεδόν) καθόλου αρχικό μπάτζετ

Το έχουμε ξανά πει: Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τα δεδομένα πολύ πιο εύκολα. Και μπορείς να ξεκινήσεις μια online καριέρα σήμερα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με (σχεδόν) καθόλου χρήματα. Είναι αρκετές οι ιδέες που δεν χρειάζονται κάποιο αρχικό μπάτζετ για να υλοποιηθούν. Αρκεί να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις ή να είσαι διατεθειμένος να μάθεις πράγματα.

Καλή η θεωρία, ας κάνουμε όμως τώρα το τοπίο λίγο πιο συγκεκριμένο. Ποιες επιλογές έχει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει μια online καριέρα; Το It’s Possible παρουσιάζει 5 καλές ιδέες.

1# Business Coach. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε αρκετούς τα τελευταία χρόνια. Και στην Ελλάδα. Πάντα όμως μπορείς να δώσεις το δικό σου στιλ, και να αναπτύξεις το δικό σου κοινό. Χρήσιμη είναι η «θητεία» στο business πεδίο, για να έχεις μερικές έτοιμες εμπειρίες και συμβουλές να παραθέσεις. Απαραίτητη η χρήση των social media για να αναπτύξεις το κοινό σου.

2# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Σίγουρα θα έχεις δει τέτοιες αγγελίες τα τελευταία χρόνια. Πολλές εταιρίες, πλατφόρμες και sites θέλουν δημιουργούς περιεχομένου. Πάνω σε διάφορες θεματολογίες. Μπορείς να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

3# Πωλήσεις στο eBay. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι (ή μπορείς να βρεις άλλα που έχουν αξία), τότε μπορείς να έχεις υποψήφιους αγοραστές από όλα τα μέρη του κόσμου. Δεν χρειάζεται καν να φτιάξεις δικό σου e-shop. Αρκεί το eBay.

4# Vlogger. Είναι κάτι σαν τους Bloggers που έχουμε ξανά μιλήσει. Αλλά εστιάζει στα βίντεο. Φτιάχνεις το κοινό σου, δημιουργείς βίντεο και στην συνέχεια έχεις πιθανότητες να κλείσεις συμφωνίες με διάφορα brands. Και φυσικά να πληρωθείς για το προμοτάρισμα που θα κάνεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

5# Online μαθήματα. Αν έχεις δεξιότητες ή ξένες γλώσσες που μπορείς να τις διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Κάνε online μαθήματα, και βγάλε χρήματα. Πάλι μπορείς να έχεις παγκόσμιο κοινό, πάλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα social media για να διαδόσεις την φήμη σου. Και πλατφόρμες τύπου Skype θα σε βοηθήσουν στο πρακτικό κομμάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 7 =