αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο lockdown | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο lockdown | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ναι, αυτή την περίοδο περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι λόγω του lockdown. Και πως μπορείς να αξιοποιήσεις όλο αυτόν τον χρόνο; Το να αναλωθείς μόνο στο Netflix, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Κι όμως, μέσα στο lockdown μπορείς να αναπτυχθείς στο επαγγελματικό κομμάτι. Άλλωστε υπάρχουν τα τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν. Στην παρακάτω λίστα θα δεις λοιπόν 5 online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Κάποια από αυτές ίσως ταιριάζει και στα δικά σου χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να ξεκινήσεις με ένα αρκετά μικρό αρχικό μπάτζετ.

1. Virtual assistant

Στην εποχή μας υπάρχουν τόσες πολλές εταιρίες που είτε δεν έχουν καθόλου φυσικά γραφεία, είτε επιτρέπουν στους εργαζομένους και τους συνεργάτες τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως, είτε έχουν μπει τώρα σε ειδικό remote καθεστώς λόγω πανδημίας. Μπορείς να γίνεις λοιπόν ένας Virtual assistant. Ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια σειρά από remote tasks, όπως το να απαντάς σε emails, να μιλάς σε τηλέφωνα ή να είσαι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ήδους customer services.

2. Business coach

Εδώ βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις- ίσως και κάποια επαγγελματικά επιτεύγματα να δείξεις. Στόχος να μεταφέρεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου στους ανθρώπους που θα θελήσουν να γίνουν «μαθητές» σου. Μπορείς να δουλεύεις εξ αποστάσεως με online μαθήματα και τηλεδιασκέψεις. Ενώ στην συνέχεια μπορείς να οργανώσεις και events- όταν το ζήτημα με τον Covid-19 τελειώσει.

3. Freelance content creator

Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι».

4. Πωλητής στο eBay

Πάντα υπάρχουν αντικείμενα τα οποία μπορείς να πουλήσεις και έτσι να έχεις άμεσα έσοδα. Μέσα από πλατφόρμες όπως το eBay μπορείς να έχεις πελάτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι που το έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα, και το έχουν κάνει επάγγελμα. Θυμίσουν την ιστορία με τον 32χρονο που βγάζει χιλιάδες δολάρια πουλώντας μεταχειρισμένα αντικείμενα στο eBay και στο Amazon.

5. YouTuber

Τους βλέπουμε να γίνονται όλο και περισσότεροι. Και στην Ελλάδα. Βγάζουν όλοι χρήματα; Φυσικά και όχι. Αλλά αν καταφέρεις να αναπτύξεις ένα μεγάλο κοινό, στη συνέχεια έχεις πιθανότητες να κλείσεις καλές διαφημιστικές συμφωνίες. Τότε θα έρθουν τα χρήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια μέτρια κάμερα ή απλά να τραβάς βίντεο με το smartphone σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =