αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε low-cost business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου

Πέντε low-cost business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου

Είναι ένα μοντέλο στο οποίο πάνε πολλοί νέοι επιχειρηματίες: Ξεκινούν ένα νέο project, χωρίς να αφήσουν την πρωινή δουλειά τους. Κάτι που έχει ανάμεσα σε άλλα το εξής θετικό: Μπορείς να έχεις ένα εισόδημα ενώ ξεκινάς το project σου. Μην ξεχνάς ότι αυτό που δημιούργησες δεν θα σου φέρει έσοδα αμέσως. Και φυσικά, αν τελικά το νέο project δεν πάει καλά, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά την δουλειά που δεν άφησες ποτέ. Άρα μικρότερο ρίσκο.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια, ότι για να «εκτοξεύσεις» το δικό σου project, πιθανότατα θα χρειαστεί να μπεις full-time σε αυτό από ένα σημείο και μετά. Αυτό δείχνουν και τα περισσότερα παραδείγματα επιχειρηματιών που ξεκίνησαν μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο.

Το σημαντικό όμως σε πρώτη φάση, είναι να ξεκινήσεις κάτι που να μπορεί να τρέξει σε ευέλικτα ωράρια, παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου. Εδώ είναι 5 ιδέες. Οι οποίες μάλιστα μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς να έχεις κάποιο μεγάλο αρχικό μπάτζετ.

1# Μαθήματα μέσω skype. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Μπορείς να κάνεις μαθήματα μέσω Skype. Και να έχεις υποψήφιους μαθητές από όλο τον κόσμο, αφού τα μαθήματα θα γίνονται online.

2# Pet- Sitter. Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν.

3# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο.

4# Διοργανωτής σε events. Γίνονται πλέον πολλά στην Ελλάδα. Αρκετά είναι τα events που θέλουν νέους ανθρώπους έτσι ώστε να κάνουν την οργάνωση και το προμοτάρισμα των εκδηλώσεων. Και να αμειφθούν για αυτό. Εδώ βέβαια τα ωράρια μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικά, τουλάχιστον κατά την περίοδο πριν την «πρεμιέρα» ενός event. Χρειάζεται επίσης προσοχή: Αν θες να έχεις έσοδα από αυτή την δραστηριότητα, πρέπει να εστιάσεις σε events που πληρώνουν όσους εργάζονται για αυτά, και δεν αναζητούν εθελοντές.

5# Social Media Manager. Πιθανότατα ανήκεις στην γενιά που έχει μεγαλώσει μέσα στα social media. Αυτό το θέλουν αρκετές εταιρίες! Αν κοιτάξεις αγγελίες, θα διαπιστώσεις ότι συχνά αναζητούνται Social Media Managers. Αν το ΄χεις με τα κοινωνικά δίκτυα, κάνε αίτηση. Ίσως σε βοηθήσουν και μερικά σεμινάρια, για να μπεις πιο δυναμικά σε αυτό το πεδίο. Πρόκειται για μια δουλειά που επίσης γίνεται με digital τρόπο, ακόμα και από το σπίτι σου (αν το δέχεται η εταιρία)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 9 =