αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ που μπορούν να σου δώσουν το πάνω χέρι όταν είσαι σε μια αγχωτική κατάσταση

Πέντε ψυχολογικά τρικ που μπορούν να σου δώσουν το πάνω χέρι όταν είσαι σε μια αγχωτική κατάσταση

Είναι πολύ πιθανό να βρεθείς σε πολλές αγχωτικές καταστάσεις στην επαγγελματική ζωή σου. Μια τέτοια μπορεί να είναι σε ένα meeting. Σε μια καθημερινή ημέρα στην δουλειά. ‘Η σε μια job interview. Μπορεί να είναι κατά την διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης για ένα νέο deal, αν είσαι επιχειρηματίας ή freelancer.

Αλλά από την μεριά σου τι μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγεις αλώβητος από τέτοιες καταστάσεις; Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 απλά ψυχολογικά τρικ, που μπορούν να σου δώσουν το πάνω χέρι. Κάποια από αυτά, ίσως σου φανούν χρήσιμα και στην προσωπική σου ζωή.

1# Αν θέλετε να κάνετε εντύπωση σε κάποιον και μάλιστα θετική, δοκιμάστε να επαναλάβετε το όνομά του σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ακούμε το όνομά μας αισθανόμαστε ότι κάποιος μας απευθύνεται προσωπικά και σχετιζόμαστε πιο άμεσα και έντονα μεταξύ του.

2# Αν θέλετε κάποιος να συμφωνήσει μαζί σας όταν κάνετε μια ερώτηση, γυρίστε ελαφρώς το κεφάλι σας στο πλάι. Στην ψυχολογία αυτό ονομάζεται κατοπτρισμός και σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συμφωνήσουν μαζί σας, εάν στέλνετε θετικά μηνύματα επιβεβαίωσης – σε αυτή την περίπτωση, γέρνοντας το κεφάλι σας.

3# Εάν αισθάνεστε νευρικοί πριν από κάποια συνάντηση ή κάποιο γεγονός, αντί να… τρώτε τα νύχια σας ή να κάνετε ένα τσιγάρο, απλά δοκιμάστε να μασήσετε μια τσίχλα. Aυτό είναι χρήσιμο γιατί το μυαλό μας αντιλαμβάνεται ότι είμαστε ασφαλείς όταν τρώμε, δηλαδή όταν μασάμε κάτι.

4# Εάν προβλέπετε ότι ο προϊστάμενός σας πρόκειται σας κάνει αρνητικά σχόλια σε μια συνάντηση, καθίστε κοντά του. Με βάση την ψυχολογία, έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο να μιλήσεις άσχημα για κάποιον ή να είσαι επιθετικός, όταν αυτός κάθεται πολύ κοντά σου.

5# Όταν είμαστε σε μια ομάδα ανθρώπων που γελάει, έχουμε την τάση να κοιτάζουμε το πρόσωπο εκείνου που νιώθουμε πιο κοντά όταν γελάμε. Αν παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά, μπορείτε να καταλάβετε σε μια παρέα ποιος συμπαθεί και ποιος νιώθει άνετα με ποιον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − five =