αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ που ίσως σου φανούν χρήσιμα

Πέντε ψυχολογικά τρικ που ίσως σου φανούν χρήσιμα

Είναι μερικά ψυχολογικά τρικ που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στη ζωή σου. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική σου ζωή. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι στοιχεία με τα οποία οι περισσότεροι έχουμε έρθει σε επαφή κάποια στιγμή, αλλά ίσως δεν τους δώσαμε την σημασία που έπρεπε. Πέντε τέτοια ψυχολογικά τρικ θα δεις στην παρακάτω λίστα.

>Ο κόσμος αποτυπώνει συνήθως πολύ καλά στη μνήμη του το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που συμβαίνει σε μια κατάσταση, με όλα τα ενδιάμεσα να είναι λιγότερο έντονες αναμνήσεις. Σκέψου το πως ξεκινάς και το πως τελειώνεις μια παρουσίαση. Ή εάν ετοιμάζεσαι να πας π.χ. σε μια συνέντευξη υποψηφίων για μια θέση εργασίας φρόντισε να είσαι ή ο πρώτος ή ο τελευταίος της σειράς (αν είναι στο χέρι σου).

>Τα πόδια σου μπορεί να προδώσουν τις σκέψεις σου. Εάν σου ακούγεται τραβηγμένο, μια δοκιμή θα σε πείσει. Προσπάθησε λοιπόν να πλησιάσεις δύο άτομα που συζητούν. Εάν γυρίσουν ελαφρά τον κορμό τους προς το μέρος σου αλλά όχι τα πόδια τους σημαίνει ότι προτιμούν να τους αφήσεις μόνους. Παρομοίως, εάν συνομιλείς με κάποιον και οι μύτες των ποδιών του δείχνουν μακριά και όχι προς το μέρος σου, θέλει να σε ξεφορτωθεί.

>Όταν μια ομάδα ανθρώπων ξεσπάει σε γέλια, ο καθένας ενστικτωδώς θα κοιτάξει στιγμιαία προς τα εκείνον με τον οποίον νιώθει πιο οικεία από τους υπόλοιπους της συντροφιάς. Είναι ένας καλό κόλπο για να διακρίνεις ποιος συμπαθεί ποιον σε μια παρέα ή σε μια μάζωξη.

>Η δύναμη της σιωπής. Εάν κάποιος σου δώσει μια μη ικανοποιητική απάντηση, μείνε σιωπηλός κοιτώντας τον στα μάτια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα νιώσουν πίεση με αυτό και θα συνεχίσουν να μιλάνε αποκαλύπτοντας συνήθως περισσότερα.

>Εάν υποψιάζεσαι ότι κάποιος ετοιμάζεται να σου επιτεθεί κατά τη διάρκεια ενός meeting, κάτσε δίπλα του. Υποσυνείδητα θα το εκλάβει ως οικειότητα που θα τον κάνει νιώσει λιγότερα άνετα και επιθετικά, γεγονός που θα μετριάσει την ισχύ των όποιων προθέσεών του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =