αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψέμματα που λες στον εαυτό σου κάθε ημέρα και σε κρατούν πίσω

Πέντε ψέμματα που λες στον εαυτό σου κάθε ημέρα και σε κρατούν πίσω

Είναι ψέμματα τα οποία οι περισσότεροι από εμάς λέμε στον εαυτό μας σε σχεδόν καθημερινή βάση. Το αποτέλεσμα είναι να μας κρατούν πίσω. Μας σαμποτάρουν στον δρόμο προς την επιτυχία και την ευτυχία. Όσο πιο γρήγορα τα σταματήσεις, τόσο το καλύτερο. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 τέτοια ψέμματα. Μήπως σου φαίνονται γνώριμα;

Νομίζεις ότι είσαι πίσω από όλους τους άλλους και δεν θα τους προλάβεις ποτέ

Το χρονοδιάγραμμά σας θα είναι διαφορετικό από τους φίλους, τους γονείς και τους συνομηλίκους σας. Δεν πρόκειται να φτάσετε σε ορόσημα την ίδια χρονική στιγμή, επομένως δεν έχει νόημα να συγκρίνετε. Θα φτάσετε σε ορισμένους δείκτες πιο γρήγορα από άλλους και σε ορισμένους δείκτες πιο αργά από άλλους. Αυτό δεν σας κάνει καλύτερο ή χειρότερο από τον ανταγωνισμό σας. Σημαίνει απλώς ότι βρίσκεσαι σε διαφορετικούς δρόμους. Αλλά μπορείτε ακόμα να φτάσετε στην επιτυχία.

Σκέφτεσαι ότι πρέπει να πραγματοποιήσεις… ένα εκατομμύριο πράγματα κάθε μέρα

Η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια κάθε μέρα – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυτοκτονήσετε. Τα μικρά βήματα θα σας πάνε εκεί που θέλετε, οπότε μην είστε ανυπόμονοι. Το να κάνετε λίγα κάθε μέρα θα αθροίζεται με την πάροδο του χρόνου και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε θετικές εργασιακές συνήθειες. Σε τελική ανάλυση, είναι καλύτερο να κάνεις κάτι σωστά παρά να βιαστείς και να κάνεις λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Νομίζεις ότι η αποτυχία είναι το τέλος του δρόμου

Το έχουμε ξανά πει: Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου πέρασαν μέσα από αποτυχίες και εμπόδια, για να φτάσουν στον στόχο τους. Ολοι κάνουν λάθη. Όλοι αντιμετωπίζουν την απόρριψη. Όλοι αποτυγχάνουν. Η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που φτάνουν στην επιτυχία και των ανθρώπων που δεν το κάνουν είναι ότι οι πρώτοι συνεχίζουν.

Σκέφτεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλός για να πετύχεις.

Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Πρέπει να πιστεύετε ότι κάνετε το σωστό και ότι η σκληρή δουλειά σας θα αποδώσει τελικά. Είναι φυσικό να έχεις ανασφάλειες και αμφιβολίες για τον εαυτό σου, αλλά πρέπει να τις ξεπεράσεις. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα ψυχολογικά τρικ για να ξεπεράσεις την πεποίθηση ότι «δεν είσαι αρκετά καλός».

Νομίζεις ότι δεν κάνεις καμία πρόοδο

Κάποια πρόοδος είναι αόρατη, επομένως μπορεί να καταφέρνετε περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Παρόλο που μπορεί να μην βλέπετε ακόμα τα αποτελέσματα που θέλετε, αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η σκληρή δουλειά σας ήταν άχρηστη. Το να καταβάλλεις προσπάθεια σε κάτι που αγαπάς δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Εξάλλου, μπορεί να μην συμβεί τίποτα για λίγο και μετά τα πράγματα να αρχίσουν να κινούνται γρήγορα από το πουθενά. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + seventeen =