αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης. Και παίρνουν περισσότερα

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης. Και παίρνουν περισσότερα

Ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο «νοοτροπία ανάπτυξης». Mια έννοια- ακρογωνιαίο λίθο στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης.

Αν και δεν δίνει λύσεις για όλες τις δοκιμασίες της ζωής, η νοοτροπία ανάπτυξης παίζει αναμφίβολα ζωτικό ρόλο στην προσωπική και επαγγελματική μας εξέλιξη.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε 5 χαρακτηριστικά μιας αναπτυξιακής νοοτροπίας και θα παρέχουμε ιδέες για την καλλιέργειά της.

1) Λένε «ναι» στα challenges

Το πρώτο σημάδι μιας νοοτροπίας ανάπτυξης είναι να αγκαλιάζεις τις προκλήσεις. Όταν εμφανίζεται ένα δύσκολο έργο, αντί να τρέχετε μακριά… πρέπει να το αντιμετωπίζετε κατά μέτωπο.

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι προκλήσεις δεν είναι απειλές, αλλά ευκαιρίες για μάθηση και βελτίωση!

Κοιτάξτε τον Thomas Edison, για παράδειγμα. Η επιμονή του απέναντι σε αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες να δημιουργήσει έναν λειτουργικό λαμπτήρα είναι γνωστή.

Αντί να βλέπει αυτές τις αποτυχίες ως απόδειξη της ανικανότητάς του, είδε κάθε αποτυχία ως ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

2) Επιμονή απέναντι σε αναποδιές

Συνέχεια του παραπάνω. Για να αναπτυχθείς, θα χρειαστεί να είσαι επίμονος απέναντι σε αποτυχίες.

Εάν έχετε νοοτροπία ανάπτυξης, καταλαβαίνετε ότι οι αποτυχίες δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά μάλλον ένα ουσιαστικό κομμάτι του ταξιδιού προς την επίτευξη του στόχου.

Προσπαθήστε να αναπηδάτε από τις απογοητεύσεις και να συνεχίζετε να προχωράτε. Οχι επειδή είστε απλά πεισματάρηδες, αλλά επειδή πιστεύετε στην ικανότητά σας να αναπτύσσεστε.

Τις περισσότερες φορές ακούμε για μεγάλες ιστορίες επιτυχίας αλλά όχι τόσο για το ταξίδι προς αυτή την επιτυχία. Τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια, εμπεριέχουν μια μακρά λίστα αποτυχιών…

3) Η κριτική είναι χρήσιμη

Δεν είναι το πιο εύκολο χάπι… για κατάποση, ακόμη και για τους καλύτερους στον τομέα τους.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πονάει να ακούς την κριτική, πρέπει να ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από την κριτική αντί να αποθαρρύνεσαι από αυτήν.

Δείτε την εποικοδομητική κριτική ως πολύτιμη ανατροφοδότηση που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε, όχι ως προσωπική επίθεση.

Πάρτε για παράδειγμα τον Elon Musk. Ο άνθρωπος πίσω από την SpaceX και την Tesla, έχει αντιμετωπίσει μπόλικη κριτική. Αλλά αντί να είναι με κλειστά αυτιά, το χρησιμοποιεί για να βελτιώσει τις ιδέες και τις στρατηγικές του, κάνοντας τις επιχειρήσεις του ακόμα καλύτερες.

4) Έμπνευση από την επιτυχία των άλλων

Σε μια νοοτροπία ανάπτυξης, εμπνέεστε από την επιτυχία των άλλων.

Μην κοιτάς τη νίκη κάποιου άλλου και αισθάνεσαι… κατώτερος. Αντίθετα, νιώθετε αναζωογονημένοι, εμπνευσμένοι και έτοιμοι να κατακτήσετε τα δικά σας βουνά.

Η επιτυχία των άλλων λειτουργεί ως καταλύτης για τις δικές σας φιλοδοξίες. Να σου δώσουν ώθηση.

Κοίτα γύρω σου και πες: «Αν μπορούν να το κάνουν, μπορώ και εγώ!»

Ουσιαστικά, αντλείτε την ενέργεια και το κίνητρο από τους θριάμβους των άλλων και το χρησιμοποιείτε ως φάρο που σας καθοδηγεί προς τους δικούς σας στόχους.

5) Μάθηση, μάθηση, μάθηση

Αναζητάτε τη γνώση πάντα– όχι μόνο για να περάσετε εξετάσεις ή να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα σου, φρόντισε να διαβάζεις ένα βιβλίο, να ακούς ένα podcast ή να παρακολουθείς μερικά online μαθήματα που θα σε εξελίξουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =