αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι επίμονοι άνθρωποι. Έτσι ξεπερνούν τα εμπόδια και φτάνουν στους στόχους τους

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι επίμονοι άνθρωποι. Έτσι ξεπερνούν τα εμπόδια και φτάνουν στους στόχους τους

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε ότι το No1 soft skill που παίζει ρόλο στο πόσο ψηλά θα φτάσουμε στη ζωή μας είναι η επιμονή. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης επιτυχίας από το IQ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αμερικανίδα παιδοψυχολόγος Michele Borda, στο CNBC. Και είναι μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις από μικρός.

Τα παιδιά που έχουν επιμονή δεν τα παρατάνε στις αποτυχίες. Πιστεύουν ότι οι προσπάθειές τους θα αποδώσουν, γι’ αυτό και επιμένουν στη σκληρή δουλειά προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκινούν, παρά τα εμπόδια που προκύπτουν.

Αλλά τελικά τι χαρακτηριστικά έχουν οι επίμονοι άνθρωποι; Εδώ είναι 5 από αυτά. Έτσι ξεπερνούν τα εμπόδια και φτάνουν στους στόχους τους. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που μπορείς να «αντιγράψεις».

Eίναι ευέλικτοι: Το να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις σχέδια και να κάνεις pivot, είναι ζωτικής σημασίας. Όσοι έχουν βιώσει αντιξοότητες γνωρίζουν ότι πολλές φορές η ζωή δεν πηγαίνει όπως σχεδιάστηκε και η άρνηση αλλαγής μπορεί να σε οδηγήσει στην αποτυχία και την εξάντληση.

Είναι πρόθυμοι να μάθουν: Όταν οι προκλήσεις και η αλλαγή μας χτυπούν την πόρτα, χρειαζόμαστε νέες δεξιότητες και γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες. Οι επίμονοι άνθρωποι είναι ανοιχτοί στο να μάθουν για το ζήτημα που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζουν ότι όσο πιο εξοπλισμένοι είναι με πληροφορίες και δεδομένα, τόσο καλύτερα μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να πολεμήσουν αυτό που αντιμετωπίζουν.

Αναζητουν λύσεις: Όταν η ζωή παίρνει μια κακή τροπή, μπορούμε είτε να καθίσουμε και να παραπονιόμαστε, είτε να αναζητήσουμε αμέσως λύσεις. Οι ανθεκτικοί και επίμονοι άνθρωποι αναζητούν γρήγορα τρόπους για να επιλύσουν το πρόβλημ ή τουλάχιστον να βελτιώσουν την κατάσταση. Δεν ξοδεύουν την ενέργειά τους στο να λένε γιατί το πρόβλημα είναι δύσκολο ή άδικο. Διοχετεύουν αυτόν τον χρόνο, την ψυχική και συναισθηματική ενέργεια, για να βρουν λύσεις.

Είναι πολυμήχανοι: Οι ασυνήθιστες περιστάσεις απαιτούν ασυνήθιστες λύσεις. Κάποιοι αρκούνται σε ό,τι είναι διαθέσιμο και χρησιμοποιούν τους προσβάσιμους πόρους τους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Και για κάποιους λειτουργεί καλα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πάνε ένα βήμα παρακάτω, και προσπαθούν να βρουν λύσεις που οι άλλοι… δεν βλέπουν.

Είναι δημιουργικοί: Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Όταν αντιμετωπίζουμε δοκιμασίες και… αναταράξεις, συχνά χρειάζεται να σκεφτόμαστε «έξω από το κουτί» για να βρούμε νέους τρόπους για να τα ξεπεράσουμε. Οι επίμονοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν τη δημιουργική τους σκέψη για να προσαρμοστούν και να φτάσουν τελικά στην επιτυχία. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =