αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι. Και αντέχουν όταν όλα πάνε στραβά

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι. Και αντέχουν όταν όλα πάνε στραβά

Είναι μια καθολική αλήθεια ότι η ζωή έχει καμπύλες. Έχει «πάνω» και «κάτω». Και όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά σε δυσκολίες.

Το σωστό εδώ είναι να σηκωνόμαστε κάθε φορά. Δεν γεννιόμαστε όμως όλοι με μαχητικό πνεύμα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να το αναπτύξουμε.

Πώς ακριβώς θα το κάνουμε αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 χαρακτηριστικά των ανθεκτικών ανθρώπων που μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να βγουν αλώβητοι μέσα από κάθε κατάσταση.

1) Είναι ευέλικτοι

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία, είναι πώς να προσαρμοζόμαστε. Πολλοί από εμάς χάσαμε δουλειές και πέσαμε σε ένα τεράστιο λάκκο κατάθλιψης, αλλά υπάρχουν επίσης αμέτρητες ιστορίες ανθρώπων που έκαναν pivot, προσαρμόστηκαν και αξιοποίησαν στο έπακρο την κατάσταση.

Μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση, εμείς οι άνθρωποι καινοτομήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Καταλήξαμε σε ένα σωρό προϊόντα και συστήματα που θα μας βοηθήσουν και στην πορεία, όπως η τηλεϊατρική, τα διαδικτυακά μαθήματα και η remote εργασία.

Όλα είναι θέμα επιβίωσης. Αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς, δεν θα αντέξεις πολύ.

2) Είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι

Έμφαση στο «ρεαλιστικό».

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι δεν είναι αφελείς, ούτε αγνοούν τις δυσκολίες τους. Αλλά επιλέγουν να δουν πέρα από αυτά. Κοσκινίζουν τις σκέψεις τους και απορρίπτουν αυτές που δεν τους εξυπηρετούν.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουν την πραγματικότητα της κατάστασης. Η ισορροπία είναι σημαντική, για να μην περάσουμε στο άκρο της τοξικής θετικότητας. Το κλειδί είναι να ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά και να προετοιμαστούμε για πιθανές προκλήσεις.

3) Αγκαλιάζουν την αποτυχία

Ναι, οι ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν έναν ενσωματωμένο μηχανισμό που τουςς κρατά εντός δρόμου, και αυτός είναι η ικανότητα να αγκαλιάζουν την αποτυχία.

Για πολλούς ανθρώπους, η σκέψη της αποτυχίας είναι αρκετή για να τους παραλύσει. Και φτάνουν στο σημείο να μην θέλουν καν να κάνουν την προσπάθεια.

Αλλά για τους ανθεκτικούς ανθρώπους, η αποτυχία είναι κομμάτι της διαδρομής. Για αυτούς, είναι απλώς ένα εμπόδιο, κάτι από το οποίο πρέπει να μάθουν, να αναπτυχθούν και να επιστρέψουν πιο δυνατοί.

4) Επιλύουν προβλήματα

Για τους ανθεκτικούς ανθρώπους, η πρόθεση είναι ξεκάθαρη: Αλλάζουν την εστίασή τους και κοιτούν προς την εύρεση λύσεων όταν προκύπτουν τα προβλήματά, αντί να κάθονται σε μια… λακκούβα συναισθημάτων.

Αυτό τους δίνει τον έλεγχο της κατάστασής τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια. Όπως μπορείτε να δείτε στο προηγούμενο παράδειγμά για την πανδημία, αυτοί που ευδοκίμησαν ήταν αυτοί που επικεντρώθηκαν στην επίλυση προβλημάτων.

5) Έχουν συναισθηματική νοημοσύνη

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που θα βρείτε σε ανθεκτικούς ανθρώπους είναι το υψηλό EQ. Oταν έρχονται τα προβλήματα, ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Σίγουρα, νιώθουν εξίσου απογοητευμένοι ή συγκλονισμένοι όπως και όποιος έχει υποστεί μία αποτυχία. Αλλά η διαφορά είναι ότι δεν μένουν σε αυτό για πολύ.

Μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να πουν στον εαυτό τους: “Εντάξει, ήρθε η ώρα να σηκωθώ και να κάνω τη δουλειά!”. Λόγω της συναισθηματικής νοημοσύνης, μπορούν να παρακινήσουν τον εαυτό τους να συνεχίσει.

Αυτός ο μηχανισμός τους ειδοποιεί επίσης όταν είναι ώρα να κάνουν ένα διάλειμμα και να γεμίσουν… το άδειο ρεζερβουάρ τους. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να ελέγχεις τα συναισθήματα σου σε κάθε κατάσταση: Μερικές συμβουλές που προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 4 =