αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς όταν κλείνεις ένα επαγγελματικό email

Πέντε φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς όταν κλείνεις ένα επαγγελματικό email

H ηλεκτρονική αλληλογραφία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την σύγχρονη εργασία, απορροφά ένα τεράστιο τμήμα του ωφέλιμου χρόνου επαγγελματικής απασχόλησης. Υπάρχουν φυσικά και φορές, που η προετοιμασία ενός σοβαρού, επίσημου e-mail δαπανά τόνους φαιάς ουσίας, με χειρότερο πονοκέφαλο το πώς θα “κλείσεις” το μήνυμά σου. Οι τελευταίες μια-δυο χαιρετιστήριες λέξεις είναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας αλληλογραφίας που θέλει να δείχνει καθαρά επαγγελματική.

Τώρα θα δεις 5 φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς και άλλες 5 που μοιάζουν ιδανικές, όταν κλείνεις ένα επαγγελματικό email. Έτσι όπως τα παραθέτει το Esquire.

Τι να γράφεις:

> Με εκτίμηση: Ωραίο, σύντομο και ξεκάθαρο. Η πρόταση που αποτελεί την πιο  ενδεδειγμένη δικλείδα ασφαλείας ανεξάρτητα με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεσαι.

> Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο: Ίσως λίγο περίεργο για μια Τρίτη πρωί, αλλά τις Παρασκευές μπορείς να το κολλάς με σιγουριά. Απ’ τη μια φτιάχνεις τη διάθεση του παραλήπτη -όσο υψηλά ιστάμενος κι αν είναι- και απ’ την άλλη δεν ακούγεσαι αρκετά πιεστικός -η δουλειά που συζητάς μπορεί να περιμένει τη Δευτέρα.

> Χαιρετισμούς: Για να φτάσεις σ’ αυτό το στάδιο, πρέπει να έχει σπάσει προ πολλού ο πάγος στην επικοινωνία σου με τον παραλήπτη. Με ένα “με φιλικούς χαιρετισμούς”, μερικά mails αργότερα, ο πάγος θα έχει γίνει νεράκι.

> Στη διάθεσή σας: Όχι μόνο δείχνεις καλές προθέσεις για το αποτέλεσμα του αντικειμένου της επικοινωνίας σου, αλλά επιτρέπεις στον παραλήπτη να έχει μια αδιόρατη αίσθηση κύρους, κάτι πολύ βολικό.

Τι να μην γράφεις:

> Φιλιά: Αγαπησιάρικο και εκδηλωτικό, αλλά μόνο όταν στέλνεις mail στον αδερφό, τον ανιψιό ή τον κολλητό σου. Όσο ο παραλήπτης ανήκει στο επαγγελματικό περιβάλλον σου -ακόμη και αν έχετε πιει έναν καφέ μαζί- τα “φιλάκια” μπορεί να θεωρηθούν έως και παρεξηγήσιμα.

> Με αγάπη: Τρυφερό, ρομαντικό… Κράτα το για στενούς συγγενείς και φίλους/ες.

> Θερμούς χαιρετισμούς: Αντίθετα με το σκέτο “χαιρετισμούς” ή έστω το “φιλικούς χαιρετισμούς” (αφού έχει σπάσει ο πάγος όπως προείπαμε), κάθε άλλος επιθετικός προσδιορισμός που υποδηλώνει θέρμη και ζέση, ακούγεται επιτηδευμένο, ψεύτικο έως και κυνικό.

> …. (μόνο το όνομά σου): Aπότομο, ψυχρό και δεσποτικό -εκτός και αν είσαι το αφεντικό.

> Τα λέμε / μιλάμε: Δεν ακούγεται ευγενικό, ούτε προσδίδει σοβαρότητα στο ζητούμενο του κειμένου σου. Πολύ slang για επαγγελματική επικοινωνία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 3 =