αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους σε ελέγχουν οι «κρυφοί» χειριστικοί άνθρωποι

Πέντε τρόποι με τους οποίους σε ελέγχουν οι «κρυφοί» χειριστικοί άνθρωποι

Έχετε συναντήσει ποτέ χειριστικούς ανθρώπους που προσποιούνταν τους καλούς; Είναι πιθανό.

Έτσι μπορούν να πετύχουν πιο εύκολα τον σκοπό τους. Υπάρχουν άνθρωποι που προσποιούνται τους καλούς για να μπορούν να σε εκμεταλλεύονται. Πως όμως μπορείς να τους εντοπίσεις; Εδώ είναι λοιπόν 5 τρόποι με τους οποίους σε ελέγχουν οι «κρυφοί» χειριστικοί άνθρωποι. ‘Η έστω θα προσπαθήσουν να το κάνουν.

Παίζουν το θύμα

Ένα άτομο που θέλει να σε ελέγχει, θα σου πει ψέματα. Ένα τέτοιο άτομο χρειάζεται να τον λυπάσαι. Πρόκειται για ένα άτομο που δεν έχει προσωπικότητα, οπότε αντ’ αυτού, χρειάζεται κάτι άλλο για να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά του. Το να έχεις πολλές «δραματικές ιστορίες» να πεις και να παίζεις το θύμα, είναι ένας τρόπος να το κάνεις.

Υπερβολική… αγάπη

Αυτή είναι μια κλασική τεχνική από χειριστικούς ανθρώπους που προσποιούνται τους καλούς. Ο βομβαρδισμός αγάπης… είναι όταν ένα άτομο σας βομβαρδίζει με αγάπη και στοργή μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα δηλώσουν την παντωτινή αγάπη τους μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες. Μπορεί να σας γεμίσουν με ακριβά δώρα, να σας πουν πόσο σας συμπαθούν και ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εσάς. Θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ζείτε σε ένα παραμύθι και ότι έχετε γνωρίσει τον άνθρωπο των ονείρων σας.

«Αστειευόμουν»

Σας έχει πει κάποιος ένα προσβλητικό ή αγενές σχόλιο για εσάς και όταν αντιδράσατε σας είπε ότι ήταν «απλά ένα αστείο»; Μετά ίσως σου είπε ότι αντιδράς υπερβολικά και δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ. Αυτή είναι η τακτική ενός τέτοιου ατόμου για να καμουφλάρει την κακή συμπεριφορά του. Μην τον αφήσεις να το κάνει.

Χρησιμοποιούν τις αδυναμίες σου εναντίον σου

Εχετε πει σε κάποιον συνάδελφο που τον εμπιστευόσασταν, για ένα project ή μια πτυχή της δουλειάς σας που ανησυχούσατε; Προσφέρθηκαν να σας βοηθήσουν ή σας έδωσαν συμβουλές για το πώς να προχωρήσετε; Και τότε ανακάλυψες ότι… πήγαν πίσω από την πλάτη σου και είπαν στον προϊστάμενό σου ότι δυσκολεύεσαι; Όταν τους ρώτησες για αυτό, σου είπαν ότι το έκαναν επειδή ανησυχούσαν για σένα. Αυτή είναι μία δόλια τακτική τέτοιων ατόμων.

Προσποιούνται ότι τους αρέσουν τα ίδια πράγματα με εσένα

Ένας τρόπος με τον οποίο ένας χειριστικός άνθρωπος μπορεί να «μπει» στο μυαλό σας είναι να προσποιηθεί ότι έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Θα κάνουν την έρευνά τους πρώτα. Θα κοιτάξουν τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα δουν ποιες ταινίες, βιβλία, χόμπι ή συγκροτήματα αγαπάτε. Στη συνέχεια, θα σας πουν ότι μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και για να δημιουργηθεί μια άμεση «σύνδεση». Αυτό συμβαίνει γιατί μας αρέσει να μιλάμε για τα πράγματα που αγαπάμε. Νιώθουμε «συνδεδεμένοι» με αυτούς που μοιράζονται τα ίδια πάθη με μας. Και οι χειραγωγοί το ξέρουν αυτό, άρα το χρησιμοποιούν εναντίον μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 4 =