αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου κάθε πρωί

Πέντε τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου κάθε πρωί

«If you win the morning, you win the day», έχει πει ο best seller συγγραφέας και business coach, Tim Ferriss. Και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το πως ξεκινάς την κάθε ημέρα σου παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορεί να σου δώσει την απαραίτητη ώθηση για την υπόλοιπη ημέρα ή μπορεί να σε κρατήσει πίσω.

Και δυστυχώς, είναι αρκετοί οι άνθρωποι που σαμποτάρουν τον εαυτό τους κάθε πρωί. Πως; Κάνοντας μερικές κινήσεις που μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά έχουν ιδιαίτερη σημασία. Δες 5 τέτοιες κακές συνήθειες που ίσως έχεις και εσύ.

1# Δεν κάνεις πλάνο από το προηγούμενο βράδυ. Το έχουμε ξανά πει. Μια καλή εργάσιμη ημέρα ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ. Γράψε τι θέλεις να κάνεις μέσα στο 24ωρο, έτσι θα ξυπνήσεις λιγότερο αγχωμένος και δεν θα χάσεις χρόνο το πρωί.

2# Πατάς το Snooze Button. Αν ξεκινάς την ημέρα σου με… αναβολή, μάλλον κάτι δεν γίνεται καλά. Μπαίνεις σε μια λάθος ψυχολογία, και φυσικά έχεις καθυστερήσει να ξεκινήσεις την ημέρα σου από την αρχή.

3# Ξεχνάς να πιεις νερό. Αρκετοί το ξεχνάμε. Είναι όμως σημαντικό να ενυδατωθείς το πρωί, για να έχεις περισσότερη ενέργεια. Μη ξεχνάς ότι το βράδυ δεν πίνουμε νερό ενώ κοιμόμαστε.

4# Αναβάλεις… τα δύσκολα tasks. Αρκετοί άνθρωποι έχουν την τάση να αφήνουν τις δύσκολες δουλειές για αργότερα. Κάνε το αντίστροφο. Κάνε πρώτα τα δύσκολα. Έτσι θα ανεβάσεις την ψυχολογία σου ενώ θα δημιουργήσεις χρόνο για άλλα tasks μέσα στην ημέρα.

5# Περιμένεις ότι θα ξυπνάς με όρεξη κάθε ημέρα. Και αυτή είναι λάθος οπτική. Δεν μπορούμε να ξυπνάμε με όρεξη, ενέργεια και φρέσκες ιδέες κάθε ημέρα. Το ζήτημα όμως εδώ, είναι να κάνεις κάτι για να μπεις στο σωστό mood. Ένας πρωινός περίπατος, λίγη γυμναστική ή η μουσική μπορούν να βοηθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − four =