αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους

Πέντε τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους

Είναι δεδομένο ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν κάποια πράγματα διαφορετικά. Το ίσως σημαντικότερο; Δεν μένουν στα λόγια, αλλά παίρνουν στα χέρια τους την ζωή τους και κάνουν πράξεις. Το πρόβλημα το βλέπουμε άλλωστε και στην Ελλάδα. Καλές ιδέες υπάρχουν, ωστόσο λίγοι από αυτοί που έχουν καλές ιδέες τολμούν τελικά να τις κάνουν πράξη.

Το αμερικανικό Success.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τους 5 τρόπους με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους.

1# Δημιουργούν μια αίσθηση επείγοντος. Αυτό ίσως δημιουργήσει λίγο άγχος σε μερικούς. Όμως οι πετυχημένοι άνθρωποι έτσι καταφέρνουν να δρουν σήμερα, και όχι να αφήνουν τα σημαντικά tasks… για αύριο.

2# Άλλο απασχολημένος, άλλο αποτελεσματικός. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν πέφτουν στην παγίδα. Ξέρουν ότι το να είσαι συνεχώς απασχολημένος δουλεύοντας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις αποτελέσματα. Και κοιτούν το δεύτερο.

3# Ακόμα και στα «επείγοντα» δεν εκτροχιάζονται. Υπάρχει μια λεπτομέρεια μέσα σε όλα αυτά. Δεν πρέπει να αφήνεις την έντονη δουλειά και το άγχος και σε «καταβροχθίζει». Δες τα σημαντικά και τα επείγοντα tasks που πρέπει να κάνεις, κάνε το καλύτερο που μπορείς και πήγαινε παρακάτω.

4# Ξέρουν τι είναι σημαντικό. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν τι είναι σημαντικό. Και εστιάζουν εκεί. Η ημέρα έχει 24 ώρες και δεν μπορείς να τα κάνεις όλα.

5# Ακούνε τις σωστές φωνές. Και όχι μόνο τις εξωτερικές. Αλλά και αυτές που έρχονται μέσα από το κεφάλι σου. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα σκέφτεσαι να αναβάλεις κάποια πράγματα για «αργότερα». Μπορεί επίσης να φοβηθείς να πάρεις κάποιες τολμηρές αποφάσεις. Στο τέλος της ημέρας όμως, φρόντισε να ακούς τις σωστές φωνές. Και εσωτερικά και εξωτερικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 3 =