αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους

Πέντε τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους

Ωραία, έβαλες τους μεγάλους στόχους σου και λες ότι είσαι έτοιμος να φτάσεις σε αυτούς. Αλλά δες αυτό: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φτάνουν στους στόχους τους. Κάπου… χάνονται στη διαδρομή.

Ειδικά μέσα στην γρήγορη και χαοτική εποχή που ζούμε. Είναι εύκολο να αποπροσανατολιστείς. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να μείνεις… εντός δρόμου; Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή θα δεις «στα γρήγορα» 5 τρόπους με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους.

1# Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δημιουργούν μια αίσθηση επείγοντος από μόνοι τους. Σηκώνονται κάθε πρωί και θέλουν να δράσουν τώρα. Όχι την επόμενη ημέρα, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα. Αυτό δεν τους δημιουργεί άγχος. Αλλά τους δίνει ώθηση για να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους.

2# Ξέρουν ότι το να είσαι απλά «απασχολημένος» δεν σε οδηγεί στην επιτυχία. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε μια παγίδα. Θεωρούν ότι το να είναι μόνιμα «απασχολημένοι» και να δουλεύουν άπειρες ώρες, θα τους οδηγήσει εκεί που θέλουν να φτάσουν. Οι πετυχημένοι άνθρωποι από την άλλη ξέρουν ότι το να είσαι «απασχολημένος» δεν λέει τίποτα. Πρέπει να είσαι αποτελεσματικός.

3# Δεν αποσυντονίζονται από τις έκτακτες καταστάσεις. Ναι, σε όλους μας μπορεί να συμβούν έκτακτες καταστάσεις. Οι πετυχημένοι άνθρωποι όμως παραμένουν στο μονοπάτι τους ότι και να γίνει. Αντιμετωπίζουν το «έκτακτο» όσο καλύτερα μπορούν, άλλα παραμένουν εστιασμένοι στο «σημαντικό». Δηλαδή στον μεγάλο στόχο που έχουν θέσει. Περισπασμοί θα υπάρχουν πάντα. Το ζήτημα είναι αν θα τους αφήσεις να σε παρασύρουν.

4# Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν τι είναι σημαντικό. Το να γνωρίζετε τι είναι σημαντικό για εσάς δημιουργεί σαφήνεια. Αυτό με τη σειρά του μειώνει το άγχος. Κάπως έτσι οι πετυχημένοι άνθρωποι απαλλάσσονται από την άσκοπη «ακαταστασία». Να θυμάσαι: Δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για να κάνουμε τα πάντα, αλλά υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος για να κάνουμε το σημαντικό πράγμα.

5# Οι πετυχημένοι άνθρωποι ακούνε τις σωστές φωνές. Είναι σίγουρο ότι στη διάρκεια της διαδρομής θα ακούσεις πολλές φωνές, απόψεις, σχόλια. Μείνε συγκεντρωμένος στον στόχο σου. Επίσης είναι πιθανό να ακούσεις και φωνές που προέρχονται… μέσα από το κεφάλι σου. Οι αμφιβολίες και οι ανασφάλειες είναι πάντα μαζί μας. Αλλά δεν πρέπει να τις αφήνουμε να μας φράζουν τον δρόμο. Άκου τις σωστές φωνές- είτε είναι εσωτερικές, είτε εξωτερικές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − four =