αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να σταματήσεις να μοιράζεσαι… πληροφορίες που δεν πρέπει με τους άλλους

Πέντε τρόποι για να σταματήσεις να μοιράζεσαι… πληροφορίες που δεν πρέπει με τους άλλους

Εχει συμβεί σε όλους κάποια στιγμή. Γνωρίζετε ένα ενδιαφέρον νέο άτομο, αλλά… δεν σταματάτε να μιλάτε για τον εαυτό σας. Οι λέξεις μοιάζουν να ξεχύνονται από το στόμα σας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα ήσασταν καλός συνομιλητής. Στη συνέχεια, όμως, συνειδητοποιείτε ότι μοιράζεστε πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες, τις οποίες ο άλλος δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ακόμη ή να μάθει ποτέ.

Κοιτάζοντας πίσω στη συνομιλία, μπορείτε να δείτε ότι κάνατε… υπερβολικό διαμοιρασμό, παρόλο που δεν το προσπαθήσατε. Και, όπως πολλοί άνθρωποι που μοιράζονται υπερβολικά πολλές πληροφορίες, μπορείτε επίσης να δείτε ότι αυτό κατέστρεψε την πιθανότητα να αναδυθεί μια νέα φιλία ή εκτροχιάστηκε μια ήδη υπάρχουσα σχέση.

Είναι κακό να εκθέτεις πάρα πολλές πληροφορίες σε ένα άτομο- ειδικά σε κάποιον που μόλις γνώρισες. Είναι άβολο γιατί μπορεί να μην θέλει να μοιραστεί παρόμοιες πληροφορίες μαζί σου. Μπορεί να είναι εύκολο να ξενερώσεις κάποιον, κάτι που θα τον κάνει να μην θέλει να «συνδεθεί» περαιτέρω μαζί σου.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές και στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε το πόσα πράγματα μοιράζεστε με τους συνομιλητές σας.

1. Προετοιμάσου για τη συζήτηση εκ των προτέρων

Ένας τρόπος για να αποφευχθεί ο υπερβολικός διαμοιρασμός πληροφοριών, είναι να προετοιμαστείτε για τη συζήτηση εκ των προτέρων, σκεπτόμενοι τα κατάλληλα θέματα. Για παράδειγμα, εάν συναντάτε ένα νέο άτομο, πρέπει να συζητήσετε φιλικά πράγματα. Έτσι, μπορείτε να προετοιμάσετε ερωτήσεις για να βοηθήσετε τους άλλους να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Και στη συνέχεια να παραθέσεις αντίστοιχες πληροφορίες. Ασφαλή θέματα για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε: Χόμπι, δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχετε, ταξίδια, εργασία και ενδιαφέροντα.

2. Περιόρισε τον χρόνο που μιλάς

Δεν είναι εύκολο να μετράς… δευτερόλεπτα στο μυαλό σου ενώ μιλάς. Αλλά είναι χρήσιμο να έχεις στα υπόψη ότι αν μιλάς ασταμάτητα σε μια συζήτηση -χωρίς μάλιστα να ανταποδίδει η άλλη πλευρά- είναι πιθανό να μοιραστείς πληροφορίες που δεν πρέπει. Και πιθανότατα θα γίνεις κουραστικός.

3. Μοιράσου αστεία και θετικά ανέκδοτα

Το κύριο πρόβλημα με τον υπερβολικό διαμοιρασμό πληροφοριών, είναι ότι οι άνθρωποι δεν μοιράζονται συνήθως θετικά πράγματα. Αντίθετα, φλυαρούν για πράγματα που είναι πολύ προσωπικά, ιδιωτικά ή αρνητικά. Για να το αποφύγετε, βρείτε μερικά αστεία που σας αρέσουν ή σκεφτείτε θετικά ανέκδοτα που μπορείτε να μοιραστείτε πριν ξεκινήσετε τις πιο ουσιαστικές συζητήσεις. Και φροντίστε να κρατήσετε αυτό το θετικό κλίμα και μετά.

4. Άλλαξε το θέμα σε κάτι πιο ελαφρύ

Σκεφτείτε το είδος της συνομιλίας που κάνετε. Είναι μία ελαφριά και διασκεδαστική συζήτηση ή είναι κάτι πιο σκοτεινό και σοβαρό; Είναι αυτός ο τύπος συνομιλίας κατάλληλος για την κοινωνική αλληλεπίδραση που έχετε με το Χ άτομο; Ετοιμάστε μερικά πιο ελαφριά θέματα στα οποία μπορείτε να στραφείτε αν βρεθείτε… στα βάθη μιας συζήτησης στην οποία δεν θα έπρεπε να συμμετέχετε.

5. Μάθε να νιώθεις άνετα στη σιωπή

Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τη σιωπή για να κάνουν το άλλο άτομο να μιλήσει. Αυτή είναι μια κοινή τακτική που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, από επαγγελματίες ψυχικής υγείας μέχρι πωλητές αυτοκινήτων. Θυμήσου και το άρθρο: Η «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις.

Οι νευρικοί και ανήσυχοι άνθρωποι συχνά χρειάζεται να γεμίσουν αυτή τη σιωπή γιατί τους κάνει να νιώθουν άβολα. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, η σιωπή μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον χρόνο που περνάτε μαζί. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθίσετε στη σιωπή με τους φίλους, την οικογένεια ή σε κοινωνικές καταστάσεις με άλλους. Μπορεί να αισθάνεστε υπερβολικά άβολα στην αρχή. Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να γεμίσετε τη σιωπή μιλώντας. Μην το κάνετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 5 =