αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να παραμείνεις θετικός ανάμεσα σε τοξικούς ανθρώπους

Πέντε τρόποι για να παραμείνεις θετικός ανάμεσα σε τοξικούς ανθρώπους

Εάν είχατε βρεθεί στο παρελθόν γύρω από ένα δυστυχισμένο ή τοξικό άτομο, πιθανότατα γνωρίζετε ότι η αρνητικότητα του μπορεί να σας παρασύρει πολύ- πολύ γρήγορα. Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον τόνο ενός δωματίου και να μειώσουν μια κατά τα άλλα χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καταπολεμήσετε αυτά τα κύματα αρνητικότητας; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη θετική σας σκέψη, ακόμα και όταν οι διαθέσεις των άλλων ανθρώπων σας παρασύρουν; Εδώ είναι 5 τρόποι για να παραμείνετε θετικοί και χαρούμενοι, όταν είστε γύρω από δυστυχισμένους ανθρώπους.

1. Μην εστιάζετε στην έλλειψη ευτυχίας τους

Είναι δύσκολο να μην ασχοληθείς καθόλου με την έλλειψη ευτυχίας κάποιου. Άλλωστε, αυτά τα άτομα είναι πάντα σε κακή διάθεση και αυτό μπορεί να σας επηρεάσει. Η τοξικότητα και η δυστυχία είναι μεταδοτική. Μην τους δίνετε λοιπόν τη δύναμη να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σας. Μην μπεις σε αυτό τον φαύλο κύκλο και προσπάθησε να μην εστιάζεις στην έλλειψη της ευτυχίας κάποιου.

2. Κατανόησε ότι ο κάθε ένας έχει το δικό του «ταξίδι»

Είναι εύκολο να κρίνεις τους δυστυχισμένους ανθρώπους, ειδικά αν έχεις κάνει πολύ δρόμο στη μάχη ενάντια στην αρνητικότητα. Αλλά δεν είναι δουλειά σας να ζητάτε ευτυχία από αυτούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζετε την ιστορία της ζωής του κάθε ατόμου. Δεν ξέρεις τι περνούν. Και, ειλικρινά, μάλλον δεν σε αφορά. Μπορεί να περνούν μια δύσκολη περίοδο, να χρειάζονται χρόνο για να ανακτήσουν την ευτυχία τους ή  για να επεξεργαστούν τα συναισθήματα που νιώθουν. Αντί να εύχεστε «απλώς να είναι ευτυχισμένοι», να είστε υποστηρικτικοί και ευγενικοί μαζί τους. Βρίσκονται σε ένα δύσκολο ταξίδι.

3. Διαχειρίσου το πόσο χρόνο περνάς με τέτοιους ανθρώπους

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Αλλά το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Τι συμβαίνει όταν αυτή η αλληλεπίδραση είναι κυρίως αρνητική; Οταν περνάτε χρόνο με δυστυχισμένους ή τοξικούς ανθρώπους, μπορεί να καταλήξετε να πιαστείτε σε έναν… ανεμοστρόβιλο θλίψης, μπλεγμένο στους ιστούς τους. Γι’ αυτό πρέπει να περιορίσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στην επαφή με δυστυχισμένους ανθρώπους. Δεν είναι καθόλου κακό να βάζεις τα όρια σου.

4. Χρησιμοποίησε το χιούμορ

Μερικές φορές, λίγο χιούμορ μπορεί να αλλάξει μια κατά τα άλλα τεταμένη και άβολη κατάσταση με δυστυχισμένους ανθρώπους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορα αστεία ή ακόμα και με αλλαγή θέματος. Όταν έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μια συζήτηση με δυστυχισμένους ανθρώπους, συζητήστε για κάτι θετικό/ ανάλαφρο που σας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό μπορεί να αλλάξει το κλίμα, όταν κάποιος ξεκινήσει να παραπονιέται.

5. Εστίασε στον εαυτό σου

Όταν όλος ο αρνητισμός είναι υπερβολικός, στρέψτε τις σκέψεις σας προς τα μέσα και εστιάστε στον εαυτό σας. Δώστε προσοχή στα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα ένστικτα που έχετε. Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας στην προσπάθεια να αλλάξετε τα συναισθήματα κάποιου. Εστιάστε σε πράγματα που σας αρέσουν ή σε πράγματα που σας ενδιαφέρουν και αγνοήστε τους τοξικούς ανθρώπους. Προσπαθήστε να μιμηθείτε αυτούς που θαυμάζετε ή συμπαθείτε και γίνετε η καλύτερη version σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − sixteen =