αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να ξεκόψεις από τους ανθρώπους που σε κρατούν πίσω: Εξηγεί ο business γκουρού Tony Robbins

Πέντε τρόποι για να ξεκόψεις από τους ανθρώπους που σε κρατούν πίσω: Εξηγεί ο business γκουρού Tony Robbins

Το έχουμε πει πολλές φορές: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Μπορούν να μας δώσουν ώθηση να φτάσουμε στους στόχους μας ή να μας κρατήσουν πίσω.

Για αυτό, έχει σημασία με ποιους κάνεις παρέα. «Το μόνο πράγμα που θα αλλάξει τη ζωή σας, θα αλλάξει την επιχείρησή σας, θα αλλάξει τη σχέση σας, είναι να ανεβάσετε τα standards σας», λέει ο business γκουρού, Tony Robbins στο επίσημο website του. Ξεφορτωθείτε τους αρνητικούς ανθρώπους που σας κρατούν πίσω. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ανεβάζουν, σας δίνουν γνώσεις και σας βοηθούν να μάθετε από τα λάθη σας. Ανεβάστε τα standards σας στον κύκλο σας.

«Αν είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο, τότε είσαι σε λάθος δωμάτιο», λέει μια σοφή φράση.

Το να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με σπουδαίους ανθρώπους μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής σας, από τις επαγγελματικές μέχρι τις ρομαντικές σχέσεις. Όταν περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα, είναι πιο πιθανό να υιοθετήσετε ενδυναμωτικές πεποιθήσεις και να πετύχετε τους στόχους που θέλετε στη ζωή σας.

Ακριβώς όπως επωφελείστε όταν περιβάλλεστε με ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους, από την άλλη υποφέρετε όταν οι άνθρωποι στους επαγγελματικούς ή κοινωνικούς σας κύκλους είναι αρνητικοί ή στενόμυαλοι.

Και πως θα κάνεις τις σωστές επιλογές ανθρώπων; Εδώ είναι 5 τρόποι για να ξεκόψεις από τους ανθρώπους που σε κρατούν πίσω (και να βάλεις τα σωστά άτομα στον κύκλο σου).

1. Αποφασίστε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με σπουδαίους ανθρώπους

Όλοι έχουμε στόχους στη ζωή μας, αλλά ποιοι στόχοι είναι σημαντικοί για εσάς; Προσπαθείτε π.χ. να αναπτύξετε την επιχείρησή σας; Αν ναι, τότε γιατί να κάνετε παρέα με ανθρώπους που φέρνουν αρνητικότητα και αντιπερισπασμούς στη ζωή σας; Ο Νο1 τρόπος για να αρχίσεις να περιβάλλεις τον εαυτό σου με θετικότητα είναι να πάρεις την απόφαση, τώρα, ότι θα ανεβάσεις τα standards σου.

Ίσως έχετε συνηθίσει να έχετε συγκεκριμένα άτομα γύρω σας ή ανησυχείτε για το πως θα προχωρήσετε. Μην αφήνετε τον φόβο να καταστρέψει τη ζωή σας. Όταν επιλέγετε ενεργά να περιβάλλεστε με ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους και που μοιράζονται τις ίδιες φιλοδοξίες με σας, αυτό ανεβάζει το επίπεδο του τι θέλετε ή δεν θα ανεχτείτε, στην επιχείρησή σας και στη ζωή σας.

2. Ξεκόψτε τις αρνητικές σχέσεις

Οι επιχειρηματικοί εταίροι και η ομάδα σας δεν έχουν φιλοδοξίες; Ψάχνετε για αυτό το επόμενο επίπεδο επιτυχίας, αλλά σας κρατούν πίσω οι γύρω σας; Ο εντοπισμός των ανθρώπων σας κρατούν πίσω στη ζωή σας, είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε αλλαγές στην ομάδα των φίλων ή στους συναδέλφους σας. Το να εγκαταλείψετε τις αρνητικές σχέσεις θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερο χρόνο για να για να κάνετε παρέα με επιτυχημένους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε ποια είναι αυτά τα αρνητικά άτομα, είναι να σκεφτείτε πώς νιώθετε αφού περάσετε χρόνο μαζί τους. Νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις; Ή νιώθετε αναστατωμένοι, αβέβαιοι για τον εαυτό σας και δεν ελέγχετε τα συναισθήματά σας;

3. Προσδιορίστε τους θετικούς ανθρώπους

Ακριβώς όπως πιθανότατα έχετε αρνητικές σχέσεις στη ζωή σας, πιθανότατα έχετε ήδη θετικούς ανθρώπους στον κύκλο σας. Δεν χρειάζεται να είναι όλοι ίδιοι – στην πραγματικότητα, θα επωφεληθείτε από την ύπαρξη ποικίλων τύπων προσωπικότητας στην ομάδα σας. Αυτοί οι τέσσερις τύποι ανθρώπων είναι καλό να υπάρχουν στον εσωτερικό σας κύκλο για να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα: Οι εξυπνοι άνθρωποι, οι σκληρά εργαζόμενοι, οι ονειροπόλοι και οραματιστές, και αυτοί με θετική σκέψη.

4. Γίνετε μέλος ενός επαγγελματικού group

Αν θέλετε να επιταχύνετε την επιτυχία σας, είναι σημαντικό να περιβάλλεστε με ανθρώπους από τους οποίους μπορείτε να μάθετε. Η εύρεση ενός μέντορα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος. Μέντορας είναι κάποιος που έχει ήδη τα αποτελέσματα που θέλετε. Έχει μια στρατηγική επιτυχίας, και περνώντας χρόνο μαζί του μπορείτε να αναπτύξετε μια παρόμοια. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια άλλη επαγγελματική ομάδα, είτε διαδικτυακά είτε αυτοπροσώπως, ή να συνεργαστείτε με έναν business coach που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις.

5. Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας

Όπως λέει ο Tony: «Όλη η ανάπτυξη ξεκινά στο τέλος της ζώνης άνεσής σας». Για να περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλούς ανθρώπους που θα σας πάνε στο επόμενο επίπεδο, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο εκεί που βρίσκονται. Οι φιλόδοξοι άνθρωποι παρακολουθούν σεμινάρια και workshops που τροφοδοτούν το μυαλό τους και τους κάνουν να αναπτυχθούν. Κάνουν παρέα με άτομα με διαφορετικές οπτικές και ωθούν συνεχώς τον εαυτό τους έξω από τις ζώνες άνεσής τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =