αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να νιώθεις ότι είσαι διακοπές… ενώ βρίσκεσαι στο γραφείο σου

Πέντε τρόποι για να νιώθεις ότι είσαι διακοπές… ενώ βρίσκεσαι στο γραφείο σου

Το καλοκαίρι είναι πλέον κοντά. Κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις θερμοκρασίες, οι οποίες έχουν ανέβει σημαντικά. Και κάπου εκεί αρχίζουν… τα δύσκολα. Αφού το μυαλό των περισσοτέρων ανατρέχει στις διακοπές ή έστω σε κάποιον καφέ σε παραλιακό μαγαζί. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς στην δουλειά. Ακόμα και το ότι βρίσκεσαι στο γραφείο σου, σε κάνει να δυσανασχετείς.

Υπάρχει όμως λύση. Όχι, δεν εννοούμε να πάρεις το πρώτο πλοίο και να πας σε κάποιο νησί αύριο το πρωί. Υπάρχουν και δουλειές που προφανώς πρέπει να ολοκληρώσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να φέρεις… το καλοκαίρι στο γραφείο σου. Έτσι ώστε να νιώθεις ότι είσαι σε διακοπές. Οκ, περίπου.

Παρακάτω θα δεις 5 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις, για να μπει ο χώρος σου σε summer mood. Και να κάνει το έργο σου λίγο πιο εύκολο, τώρα που ο καιρός έχει καλοκαιριάσει. Εντοπίσαμε τα tips στο αμερικανικό The Ladders.

1# Βρες ένα άρωμα διακοπών. Το άρωμα είναι μία από τις ισχυρότερες «αιτίες μνήμης». Βρες κάτι που να θυμίζει καλοκαίρι, και κάνε το γραφείο σου να μυρίσει έτσι.

2# Βάλε πράσινο. Οκ, μετά το άρωμα, σειρά παίρνει η διακόσμηση. Βάλε μερικά φυτά και λουλούδια, στον χώρο που εργάζεσαι.

3# Διαφορετική διαδρομή. Αν δεν εργάζεσαι από το σπίτι, είναι πιθανό να κάνεις κάθε ημέρα μια συγκεκριμένη διαδρομή προς το γραφείο. Άλλαξε την λίγο. Πήγαινε από έναν διαφορετικό δρόμο. Θα σε κάνει να αλλάξεις παραστάσεις και θα σε βγάλει από την καθημερινή ρουτίνα για λίγο.

4# Τραγούδι διακοπών. Τώρα πάμε στο ακουστικό κομμάτι. Βάλε να παίζει ενα τραγούδι (ή περισσότερα) που παραπέμπουν σε διακοπές Αν είσαι σε χώρο με άλλους βάλε καλύτερα ακουστικά.

5# Δοκίμασε κάτι νέο για μεσημεριανό. Βγες από τη ρουτίνα σου και σε ότι αφορά το μεσημεριανό. Δοκίμασε κάτι νέο. Σαν να είσαι διακοπές, όπου δοκιμάζεις νέες γεύσεις που δεν έχεις σπίτι σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =