αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να μειώσεις το άγχος μέσα σε 15 λεπτά

Πέντε τρόποι για να μειώσεις το άγχος μέσα σε 15 λεπτά

Είναι πιθανό να αισθάνεσαι αγχωμένος. Μέσα στο χαοτικό πρόγραμμα σου και μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αλλά τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση; Εδώ είναι 5 τρόποι για να μειώσεις το άγχος μέσα σε 15 λεπτά. Μικρές κινήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις κάθε φορά που νιώθεις την πίεση να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα.

Μίλα με έναν φίλο

Ναι, η συζήτηση με ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να σε βοηθήσει. Συζήτα μαζί του αυτό που σε απασχολεί- θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να πάρεις ίσως κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Αλλά μην μείνεις μόνο εκεί. Προσπαθήστε να συζητήσετε και άλλα θέματα, έτσι ώστε το μυαλό σου να ξεφύγει από την πίεση της καθημερινότητας.

Αποσυνδέσου

Κλείστε τηλέφωνα, υπολογιστές και κλείστε τον έξω κόσμο ακόμα πιο έξω για μερικά λεπτά. Αποστασιοποιηθείτε λίγο από την πραγματικότητα. Όλα αυτά απλά ανεβάζουν τα επίπεδα του στρες. Βγείτε από το Internet και ξεχάστε για λίγο τον κόσμο. Ξέχνα λογαριασμούς, υποχρεώσεις, χρέη κτλ. Πάρτε για λίγο το χρόνο σας με τον εαυτό σας και συνδεθείτε μετά πιο ήρεμοι.

Διάβασε ένα βιβλίο

Πάρτε το αγαπημένο σας βιβλίο, αράξτε στον καναπέ ή το κρεβάτι και ξεφυλλίστε το. Αρχίστε να διαβάζετε τις πρώτες σελίδες και ταξιδέψτε στο κόσμο του. Αυτό θα απορροφήσει τις σκέψεις σας τελείως και θα ξεχαστείτε από ότι σας απασχολεί.

Γέλα

Το γέλιο μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες του σώματός σας και ενισχύει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες βοηθούν στη διάθεσή σας. Δείτε την αγαπημένη σας κωμική σειρά, διαβάστε ένα κόμικ ή συζητείστε με κάποιον που σας κάνει να χαμογελάτε.

Άκου χαλαρωτική μουσική

Έρευνες δείχνουν ότι η χαλαρωτική μουσική μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τους παλμούς της καρδιάς και το άγχος. Δημιουργήστε μια playlist με τραγούδια ή ήχους της φύσης και αφήστε το μυαλό σας να εστιάσει στις διαφορετικές μελωδίες και. Μπορείτε επίσης να ακούσετε πιο αισιόδοξα τραγούδια ή ακόμα και να τραγουδήσετε ή να χορέψετε. Η ένταση θα εκτονωθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =