αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να είσαι παραγωγικός όταν δουλεύεις από το σπίτι (και δεν είναι πάντα εύκολο)

Πέντε tips για να είσαι παραγωγικός όταν δουλεύεις από το σπίτι (και δεν είναι πάντα εύκολο)

Έχουμε ξανά συζητήσει για αυτό. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον εργάζονται remote. Από το σπίτι τους, με μόνο εργαλείο το laptop τους και ένα smartphone. Σε αυτό το μοντέλο κινούνται πολλοί νέοι επιχειρηματίες, startuppers ή freelancers. Ενώ αρκετοί είναι και οι υπάλληλοι εταιριών που το κάνουν, αφού αρκετές είναι πλέον οι επιχειρήσεις που αφήνουν περιθώριο για εργασία εξ αποστάσεως. Άλλωστε οι νέες τεχνολογίες έχουν λύσει αρκετά πρακτικά ζητήματα που υπήρχαν στο παρελθόν.

Μπορεί αυτό το μοντέλο να μοιάζει ονειρικό -και όντως είναι τις περισσότερες φορές- ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να δουλεύεις από το σπίτι. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, αυτό είναι ένα μοντέλο στο οποίο έχει βασιστεί και το ίδιο το It’s Possible για να αναπτυχθεί μέχρι σήμερα.

Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι παραγωγικός και σε mood γραφείου, όταν δουλεύεις από το σπίτι. Ειδικά αν σε αυτό βρίσκονται και άλλα άτομα. Τώρα θα δούμε λοιπόν 5 τρόπους για να παραμείνεις παραγωγικός, αν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο εργασίας.

1# Συγκεκριμένος χώρος. Το ότι δουλεύεις από το σπίτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι με το laptop στο σαλόνι ή στην κουζίνα. Οργάνωσε έναν συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα εργάζεσαι και απέφυγε τις… εσωτερικές μετακινήσεις.

2#… και πόρτα που κλείνει. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει πόρτα που κλείνει στο χώρο που θα επιλέξεις ως «αρχηγείο» σου εντός του σπιτιού. Ειδικά αν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μένουν μαζί σου, θα πρέπει να θυμάσαι ότι έχουν διαφορετικές συνήθειες και ωράρια από εσένα. Και σίγουρα δεν θέλεις να ακούς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα την ώρα που δουλεύεις.

3# Ετοιμάσου σαν να πας στην δουλειά. Αυτό δεν το κάνουν πολλοί remote εργαζόμενοι, αλλά έχει τη σημασία του. Μην ξυπνάς και κάθεσαι να δουλέψεις με τις πιτζάμες. Ασυναίσθητα, όταν είσαι με τις πιτζάμες γίνεσαι λιγότερο επαγγελματίας. Και πάνω στην δουλειά, αλλά και στις επαγγελματικές συνομιλίες που θα έχεις μέσα στην ημέρα. Ξύπνα και ντύσου με κανονικά ρούχα πριν κάτσεις να δουλέψεις.

4# Πρόγραμμα. Μια άλλη παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί, είναι να εργάζονται… όλη την ημέρα. Είναι εύκολο να παρασυρθείς. Αφού δεν υπάρχει γραφείο για να φύγεις και να πας σπίτι. Είσαι… πάντα στο γραφείο. Αφού δουλεύεις από το σπίτι. Φτιάξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασίας. Φτιάξε τις δικές σου βάρδιες. Και μην δουλεύεις όλη την ημέρα, κάθε ημέρα.

5# Βγες έξω για να δουλέψεις! Το ότι δουλεύεις από το σπίτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι «καρφωμένος» εκεί. Υπάρχουν οργανωμένοι co-working χώροι και κατάλληλα cafe στα οποία μπορείς να πας με το laptop σου και να δουλέψεις. Πάλι remote. Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα ανανεωθείς και θα δεις λίγο κόσμο. Σίγουρα πολύ καλύτερο από το να κάθεσαι σε ένα… σκοτεινό δωμάτιο κάθε ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − twelve =